Brīži, kas priecē - kā atrast tiem laiku?

Brīži, kas priecē - kā atrast tiem laiku?

09. Jan 2017, 00:19 Ievas_mamma Ievas_mamma

20170108184101-14335.jpg

Tikai kļūstot par mammu es sapratu, cik daudz brīva laika man bijis līdz šim. Kad vairs nevar tik vienkārši iekāpt autobusā, lai aizbrauktu uz citu pilsētu, stundām ilgi sēdēt divatā ar labāko draudzeni un visu dienu pavadīt gultā ar saldējumu un žurnālu “Cosmopolitan”, nākas saprast, ka vismaz turpmākā gada laikā tava laime slēpsies izdomā un brīvos brītiņos, kurus vienkārši jāspēj atrast un izmantot pareizi. Tad svarīgi ir atrast ko iedvesmojošu un uzmundrinošu tajā, ar ko mēs jau saskaramies ik dienas, kā arī izvēlēties “sēdēšanai mājās” atbilstošus hobijus. Savus īpašos brīžus dalu 3 grupās;20170108191307-70154.jpg
*Harmoniskā vientulība
Šī nu laikam ir tā pati patīkamākā no grupām – brītiņš vienīgi sev pašai, iespēja “atslēgties” no ikdienas un pienākumiem. Protams, katrai šos īpašos brītiņus veidos kas savs, galvenais ir saprast – kas tas būs tev?
Man vislabāk palīdz “paviegla” grāmata, skaļa mūzika austiņās un…iepirkšanās! Kaut vai iepērkot pārtiku. Salīdzinot makaronu cenas un pagatavošanas ilgumu veikalā, es tieši par to arī domāju – par makaroniem, un neko citu. Turklāt ne vienmēr kaut kas patiešām ir jānopērk. Atrast laiku grāmatai ir jau daudz grūtāk, teikšu atklāti, - es lasu tualetē. Nozogu mazu mirklīti sev, man ar to pietiek. :) Un tad vēl mūzika… Ritmiska, relaksējoša – kāda vien patīk. Savu mūziku klausos austiņās ejot pastaigāties viena (draugs ik pa laikam palaiž), taču "Mtv" var ieslēgt, kad vien sirds kāro. Un dziedāt līdzi, ja vien kāds maziņš neguļ. :) Viss stress uz laiciņu kā ar roku atņemts. 20170108191424-32106.jpg
* Praktiskais, kas iedvesmo
Ēst gatavošana, tuvu cilvēku vai skaistu ainavu fotografēšana, vēstuļu un radošu darbiņu rakstīšana, dažādi rokdarbi. Viss, ko veido tu pati, kas tevī veido to gandarījumu un lepnumu – to paveicu es pati! Nē, laiku atrast nav viegli. Taču ģimenei ēst tāpat ir jāpagatavo, kāpēc gan to neuztvert kā izklaidi un rezultātu nepasniegt kā mākslas darbu? Sarežģītas un ilgi gatavojamas receptes gan labāk neizvēlēties, jo tad, ja procesa laikā nāksies lēkāt starp bērnu un trijiem katliem, entuziasms noplaks, un ēst gatavošana kļūs par apgrūtinājumu. Fotografēt vari arī caur telefonu, dodoties pastaigā ar bērnu, bet radošajiem darbiņiem nodoties vēlu vakarā, ja ir iedvesma un nemāc pārlieks nogurums. Mana saulīte naktis noguļ kā pieaugušais, rezultātā esmu izgulējusies, un vakarā enerģijas netrūkst. Zeķes adīšana gan norit ļoti lēni, pa vienam aplītim, taču pamazām viss notiek. Un paveiktais liek sejai atplaukt smaidā. :)20170108191530-91795.jpg
*Skaistumkopšana
Man ir ļoti svarīgi netraucēti padzīvoties vannas istabā vismaz reizi 2 dienās – nomazgāties, izbaudot dušas želejas solīto aromāta burvību, noskūties, maska sejai, maska matiem, ķermeņa sviestiņš… Nu nevajag man kaut kā sevišķi veidot matus vai likt skatuves tipa meikapu piecās kārtās. Taču tās mazās vienkāršās skaistumkopšanas lietiņas mani dara tik laimīgu! Vislabāk pagaidīt, līdz bērniņš aizmieg tādā ciešā pusdienas laika miedziņā, vai ir kāds, kurš tikmēr var pieskatīt. Nagus var nolakot vēlu vakarā, kad nevienam neko pēkšņi nesavajadzēsies, un nekas vairs nav jādara – tātad nevarēs sabojāt. Un, galu galā, izrauties pie manikīres reizi pāris nedēļās ir iespējams. Tāds īpašs brīdis, un mazs prieciņš acīm. :)

Kuri ir tev svarīgie brīži, kas uzlādē un piepilda? Kā tu tiem rodi laiku? Vai līdzcilvēki tevi ik pa laiciņam atslogo, jeb varbūt tev ir auklīte? :)

īgLa īgLa 09. Jan 2017, 13:16 Ievas_mamma

Paldies,jūs arī 😀
Man liels palīgs ir piena pumpītis,jo arī pati baroju.
Un,starpcitu,esmu no tās pašas no mazās pilsētas 😉 un ir jau tā,ka nekas nenotiek,bet labu filmu un koncertu izdevās tepat apmeklēt.

Ievas_mamma Ievas_mamma 09. Jan 2017, 13:03 īgLa

Jā, filmas un koncerti ir tas, par ko šobrīd sapņoju visvairāk, bet, tā kā pašiem mašīnas nav, mazo baroju ar krūti un dzīvojam mazā pilsētā, kurā praktiski nekas nenotiek, tas pagaidām ir tāds nākotnes sapnītis, kad meitiņa paaugsies un ēdīs visu, tad arī varēšu sev uzdāvināt brīvu dienu izbraucienam. 😀 Augat lieli un veseli! 😀

īgLa īgLa 09. Jan 2017, 11:54

Tas noteikti ir manikīres apmeklējums. 1x mēnesī pusotra stunda tikai sev. Man ir lieliska manikīre,kas piedāvā viņu apmeklēt ar mazo (4 mēn.), bet līdz šim ir izdevies samenedžēt tā,ka tieku viena.
Tāpat kā Tev,iepirkšanās. Ideālā variantā,ja tieku viena,bet der arī ikdienas ar vienu vai abiem bērniem 😃
Rokdarbi. Par tiem gan šobrīd tikai sapņoju.
Kultūras pasākumi. Ir izdevies gan filmu,gan koncertu apmeklēt.
Aukles man nav un drošvien arī nebūs,bet ir lielisks dzīves biedrs,kas palaiž brīvsolī. Ir arī omes,bet mazo puiku vēl neatstāju. Lielo gan brīvdienās kāda no omēm labprāt izklaidē.