Bohinj un Vogel (Slovēnija)

Bohinj un Vogel (Slovēnija)

19. Aug 2022, 18:53 lauvinja lauvinja

Bohinj ir neliela kalnu kūrorta pilsētiņa Bohinj ezera krastā. Triglava nacionālā parka teritorijā. Sākotnēji pamatā slēpošanas kūrorts, šobrīd strauji attīsta tūrismu arī vasarā.

Gleznaini skaists ezers ar pilnīgi dzidru ūdeni, kurā redzamas pat zivis.

Pie ezera nemanījām oficiālas peldvietas, bet cilvēku bija ļoti daudz, baudīja vasaru un ūdens priekus. Ūdens gan nebija ļoti silts, kā jau kalnu ezerā, bet kopā ar siltu laiku bija patīkami nopeldēties.

Apkārtnē ir  daudz tūristu taku. Jauka ģimenes izklaide ir iespēja ar vagoniņu uzbraukt kalnā Vogel un turpināt ceļu vai nu kājām vai pacelties vēl mazliet augstāk izmantojot slēpotāju pacēlāju. Skati ir elpu aizraujoši, var pakavēties virsotnē tāpat vien, izmantot iespēju nobaudīt ko gardu kādā no divām kafejnīcām vai doties īsākā vai garākā pārgājienā pa kalniem. Īsākā taka ir pusotru km gara un paredzēta ģimenēs ar izglītojošiem stendiem.

Šis ir vēlmju piepildīšanas zvaniņš, kuršievēlas un zvana, vēlmes piepildās.

Vagoniņš strādā no 8-18, pacēlāju krēsli no 8-16. Mājas lapā teikts, ka vagoniņš kursē ik pa pusstundai, bet dzīvē visu laiku šurpu turpu, jo tūristu plūsma diezgan liela. Ģimenes biļete 2 pieaugušie un skolnieks abos virzienos izmaksāja ap 25 eiro. Vairāk par cenām šeit http://bohinj.co/vogel-cable-car .

Ja patīk kalni un izraujoši skati, tad šī ir laba izklaide gan lieliem gan maziem.