Black Friday trakums

Black Friday trakums

27. Nov 2019, 13:52 SkolēnaMamma SkolēnaMamma

Man šķiet, ka vēl pirms kādiem diviem gadiem par tādu Black Friday pat nebiju dzirdējusi. Kad pirmo reizi izdzirdēju, pielietojot savu loģiku, izspriedu, ka tās laikam ir piektdienas, kuras iekrīt 13.datumos. Izrādās, nekā. 

Neesmu izpētījusi informāciju, kāpēc tieši Black Friday ir tieši tajās dienās, kurās ir, taču viens gan - pēdējā laikā arī Latvijas tirgotāji ar šo atlaižu dienu ir kā pārņemti. Šogad vispār šķiet, ka neskaitāmie atlaižu piedāvājumi mani nonesīs no kājām, jo visur, kur vien skaties, ir kārtējie reklāmas baneri un raksti par piektdienas lielajām atlaidēm. Lielajām... nu, reizēm par to mēs vēl varētu padiskutēt, jo bieži vien latvietim lielā atlaide skaitās -5%, kuru dēļ es, pircējs parastais, pat neesmu gatavs pacelt savu sēžamvietu, lai speciāli skrietu uz veikalu. Citi pārdevēji atkal paziņo, ka viņiem būs Black Friday atlaides, bet realitātē izrādās, ka tās ir vien divas vai trīs preces veikalā, kurām iedoti -10%. Vai tas ir tā vērts? Nu, nē.

Cik dzirdēts, ārzemēs šī diena patiešām ir grandioza izpārdošanas diena, kuras laikā savlaicīgi sagādāt Ziemassvētku dāvanas par ļoti izdevīgām cenām. Mūsu tirgotājiem vismaz mani, lielo skeptiķi, nav izdevies aizraut ar saviem aicinājumiem uz grandiozo izpārdošanu. Iespējams, tas tāpēc, ka ar Black Friday atlaidēm tiek manipulēts jau praktiski visa mēneša garumā, piesaucot šo dienu, kaut kādu atlaidīti uzsaucot arī pirms nedēļas vai divām. Nu jau šis vārdu savienojums ir tik apnicis, ka īstajā dienā man jau būs vienalga.

Vai es panesīšos un kaut ko nopirkšu? Kas to lai zina. Katrā gadījumā, neesmu sagatavojusi savu iepirkumu sarakstu, nav arī nekā tāda, kas būtu tik ļoti vajadzīgs ka nevar vairāk izturēt. Pēc visa spriežot, mans maciņš šajā piektdienā plānāks nekļūs.

Pastāsti, vai tu gaidi Black Friday izpārdošanas, varbūt esi noskatījusi kādu īpaši izdevīgu piedāvājumu, kuru izmantosi? Padalies, varbūt  arī man sakārosies!

mamma88 mamma88 27. Nov 2019, 21:56

Nemot vera, ka musu veikalos nakamas atlaides ir tiesi pec ziemassvetkiem(kada 28.decembri), tad black friday es uztveru pozitivi,jo tas dod iespeju nopirkt,piemeram, jaunas kolekcijas zoemas zabakus vai jaku letak,un var staigat visu decembri. Kaut ko svetku davanak var paskatities,jo pie mums jau pirms svetkiem tikai paris veikali uztaisa kaut kadas nebut atlaides, bet viss tiek tirgots pa pilnu cenu. Un nobeigumam gribu teikt,ka Latviju vispar ir nekorekto salidzinat ar arzemem skiet visas jomas.