Palīgs, kā tikt vaļā no strijām un rētām

Palīgs, kā tikt vaļā no strijām un rētām

02. Sep 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

STRIJAS. Šī problēma ir sastopama apmēram 90 % grūtnieču. Grūtniecības laikā strauji pieaugot sievietes ķermeņa apjomam, pārāk īsā laikā āda tiek izstiepta – pie samazinātas ādas elastības, rodas tās pārstiepums. Straujš apjoma pieaugums notiek sākot ar trešo grūtniecības mēnesi, un āda plīst nevis epidermas, bet vidējās ādas kārtas – dermas – līmenī.

Visbiežākās striju problēmzonas ir vēders, krūtis, augšstilbi, dibens. Pēc grūtniecības plīsuma vietās ieaug saistaudi (rētaudi), sākotnēji tie ir sārti, bet ar laiku izbalo, kļūst hipopigmentēti - kļūst perlamutra bāli, bet neizzūd. Lai izvairītos no strijām, liela nozīme ir profilaksei, t.i., ādas elastības uzlabošanai. Iegūtās strijas likvidēt pilnībā nav iespējams!Visefektīvāk ar strijām var cīnīties, kamēr tās vēl sakranas, tātad, kad tikko tās parādījušās - tad vislabāk iedarbojas kosmētiskie līdzekļi. Cīnīties ar sekām ir grūtāk – var padarīt tās gaišākas, mazāk pamanāmas,bet nevar to likvidēt pilnībā.Tādēļ līdzekli striju novēršanai vajadzētu sākt lietot jau ar trešo, ceturto grūtniecības mēnesi, taču, lai uzlabotu ādas izskatu, to nav par vēlu darīt arī pēc dzemdībām. Grūtniecības un pēcdzemdību laikā vajag rūpīgi kopt vietas, kur parasti parādās strijas. Šajā periodā labāk lietot ārīgus līdzekļus, kas uzlabo ādas elastību, stimulē kolagēna veidošanos, nostiprina saistaudus un nodrošina ilgstošu mitrināšanu. Svarīgi atcerēties, ka grūtniecības pirmajā trimestī ir stingri aizliegts lietot dažādus ķīmiski iedarbīgus krēmus – tie var kaitēt bērna attīstībai.

Mājās problēmzonu kopšanai gan no rītiem gan vakaros jālieto speciāli dabiski kosmētiski līdzekļi (eļļas), kas aktivizē vielmaiņas gala produktus izvadi, stiprina saistaudus, mitrina un mīkstina ādu. Šie līdzekļi palīdz uzturēt dabisko ādas spēju iztvaicēt ūdeni, ļauj tai elpot un uzturēt savu normālo fizioloģisko stāvokli.

Gan profilaktiski, gan kad strijas jau ir parādījušās, to mazināšanai var izmantot ekoloģiskas eļļas - kas bagātina ādu ar vitamīniem un minerālvielām. Šajā ziņā lieliskas ir eļļas, kas satur kliņģerīšu, kumelīšu, lavandas, un rozmarīna eļļas. Eļļa neļauj ādai izšūt un palīdz saglabāt elastību. Tā būtu jāziež pēc dušas vēl mitrā ādā, divas reizes dienā. Lai eļļa labāk iedarbotos, vēlams veikt masāžu ar riņķveida kustībām: kājā - no ceļgala uz augšu, krūšu daļā – no krūšu galiem uz padusēm,vēdera apvidū-pulksteņrādītāja virzienā. Lai masāža būtu iedarbīga, tā jāveic 10 - 15 minūtes. Pēc divu mēnešu eļļas lietošanas parasti strijas jau ir ievērojami samazinājušās.Ielaistas, neārstētas strijas vairs nevar saglābt, izmantojot kosmētiskos līdzekļus un kosmētiskas procedūras. Tad var palīdzēt tikai rādiofrekvences aparāttehnoloģijas un plastiskās ķirurģijas operācijas.

RĒTAS. Rētas veidojas pēc dažāda veida ādas bojājumiem. Tās izveidojas dabiskā ādas dzīšanas procesa rezultātā,un tā ir neveiksmīgi sadzijušas brūces sekas.Brūcēm vajadzētu sadzīt pēc iespējas ātrāk, lai brūces vietā izveidots neglīta rēta. Lai palīdzētu bojātai ādai, pēc brūces dzīšana, atjaunoties tās sākotnējā, dabiskajā izskatā un stāvoklī,ieteicams lietot ādas kopšanas līdzekļus, kas sekmēs ātrāku fizioloģisko brūces dzīšanu. Tos būtu jāsāk lietot iespējami ātrāk, tas ir, uzreiz pēc kreveles nokrišanas, lai panāktu vislabāko efektu. Vitamīnu A (stimulē kolagēna veidošanos un ādas atjaunošanos, palīdzot palielināt tās elastību un uzlabot ādas tekstūru) un vitamīnu E saturošās eļļas rētu mīkstina  un neļauj tajā ieaugt saistaudiem, tā veidojas labāks rētas kosmētiskais izskats. Šie līdzekļi padara ādu maigu un gludu, kā arī tiem ir spēcīga pretiekaisuma iedarbība, kas nomierina ādu, un ir īpaši labvēlīga jutīgai ādai. Kliņģerīšu, lavandas un rozmarīna eļļas darbojas antiseptiski un mazina nelielas ādas infekcijas un iekasumus, kas ir īpaši nepieciešams veiksmīgas brūces sadzīšanai un rētas veidošanās profilaksei.

20150824163032-36780.jpg

Striju un rētu cīņai mums ir palīgs – Bio Oil eļļa rētām un strijām

Bio-Oil līdzekļos ir iekļauta unikāla inovatīva formula PurCellin Oil™, kas īpaši noderīga novecojošai vai dehidrētai ādai. PurCellin Oil™ samazina eļļas blīvumu, tāpēc Bio-Oil® ātrāk uzsūcas un nodrošina efektīvāku sastāvā esošo vitamīnu A un E, dabīgās kliņģerītes, lavandas, rozmarīna un kumelītes eļļas ārstniecisko iedarbību. PurCellin Oil™ veido uz ādas plānu aizsargslāni, kurš nav taukains vai lipīgs. Vienlaikus tas darbojas arī kā mīkstinātājs, padara ādu maigu, gludu un elastīgu.

Bio-Oil eļļa vismaz trīs mēnešus pēc kārtas divreiz dienā jāuzklāj uz ādas problēmzonām. Izdarot riņķveida kustības, eļļu ar pirkstgaliem maigi iemasējot ādā, līdz tā pilnībā uzsūkusies. 

Lūdzu, ņemiet vērā, ka rētas ir paliekošas, un, lai gan Bio-Oil sastāvs palīdz tās mazināt, eļļa nespēj pilnībā atbrīvot no rētām. Katram cilvēkam eļļas lietošanas rezultāts ir atšķirīgs.

Grūtniecības laikā Bio-Oil eļļu jāsāk lietot no otrā trimestra sākuma, uzklājot uz ādas zonām, kurām ir nosliece uz striju veidošanos.

Bio-Oil® viegli uzsūcas un nav taukaina. Tā ir hipoalergēna un piemērota jutīgai ādai. Sastāvu var lietot gan uz sejas, gan ķermeņa.

Bio-Oil risina arī citas ādas problēmas – mazina saules un vieglu sadzīves apdegumu radītu diskomfortu, atvieglo kukaiņu kodumu niezi, mazina pigmentācijas plankumus un rētas pēc operācijām, tai skaitā pēc ķeizargrieziena un apendicīta operācijas.

20150824163043-75771.jpg

Sastāvs

Bio-Oil sastāvā ir apvienoti uz eļļas bāzes suspendēti augu ekstrakti un vitamīni.

Eļļa, bez skābekļa klātbūtnes, ļauj augu ekstraktiem un vitamīniem, saglabāt savas vislabākās īpašības.

Tā satur inovatīvo sastāvdaļu – PurCellin Oil™, kas pilnībā maina sastāva kopējo konsistenci, padarot to vieglu un beztaukainu, kā arī nodrošinot augu ekstraktu vērtīgo vielu un vitamīnu ātru uzsūkšanos. 

Bio-Oil drošība tika novērtēta saskaņā ar Eiropas Parlamenta un kosmētikas līdzekļu Padomes regulu. Tika izpētīta ķīmiskā struktūra, toksicitāte un katras sastāvdaļas vispārēja ietekme un konstatēts ka tas ir drošs lietošanai (ieskaitot grūtnieces).

Lai uzzinātu vairāk, jautājiet farmaceitam vai apmeklējiet tīmekļa vietni www.bio-oil.com . Bio-Oil nopērkams aptiekās, lielveikalos Stockmann, Debenhams, Drogas un Rimi. 

dayrealco965 dayrealco965 24. May 2019, 14:02

Labākais krēms strijām - http://tonzes.com/stretchlv.htm Smērēju no pirmajām grūtniecības nedēļām un nevienas strijas.