Biezpiena sacepums kā siera kūka

Biezpiena sacepums kā siera kūka

31. Jan 2016, 11:08 taschinka taschinka

Sastāvdaļas pamatnei:

1 glāze auzu pārslas

50g sviests

1 olas baltums

2 ēd.k milti kama

Auzu pārslas,sviestu liekam dzirnaviņās.Sablenderējam drupačainā massā.

Pievienojam olas baltumu,izmaisam.Pieberam miltus kama un ātri iemīcam mīklu.

Kārtojam formā.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 10 minūtēm.

 

Sastāvdaļas biezpiena massai: 

600g biezpiens

3 olas dzeltenumi 

1 olas baltums

100g vārītas bietes

vaniļas cukurs vai un citrusa miziņas

žāvētas dzērvenes

3 ēd.k fruktoze

1 banāns

Ja biezpiens graudains, sablenderējam kopā ar banānu. Pievienojam sablenderētu biešu biezeni, fruktozi, olas dzeltenumus un baltumu.

 

20160131105633-15663.jpg

 

Visu izmaisam.Iemaisam dzērvenes. Krāsa sanāca debešķība,bet cepoties tā nesaglabāsies.Lejam massu uz apceptās pamatnes.

20160131105653-65127.jpg

 

Liekam cepeškrāsnī un cepam ap 180 grādiem 40-60 minūtes.Viss atkarīgs cik liela diametra formu izmantosiet.Jo mazāka diametra,jo biezāka kārta un ilgāk jācep.

Kad virspuse apbrūnējusi, izslēdzam un ļaujam atdzist. Izņēmums,ja vēlamies ēst tūlīt un tagad.

20160131110042-27294.jpg

 

 

Ja nolēmām atdzesēt,tad vēl ieteikums atdzisušu paturēt ledusskapī dažas stundas.

20160131110120-41861.jpg

 

Pasniedzu ar ķiršu mērcīti-ķīsēli. Saldētiem ķirsiem pievienoju cieti un ūdeni,uzvārīju-gatavs.Sezonas laikā, protams, svaigas ogas izmantotu,jo kas var būt labāks par svaigām ogām.

20160131110206-76352.jpg

 

Biezpiena sacepums kā siera kūka, ne vien vizuāli,bet arī garšas ziņā.

20160131110255-90077.jpg

 

Kraukšķīga pamatne, kura ir tik aromātiska,ka saldinātāji nemaz neprasās. Biezpiena sacepums, vai arī siera kūka, maiga, mitra, garda!

Labu apetīti!

20160131110324-83815.jpg