Biezpiena krēms ar apceptām auzu pārslām- bērnības garša

Biezpiena krēms ar apceptām auzu pārslām- bērnības garša

30. Nov 2020, 14:43 Cielavinna Cielavinna

Vēl viens super gards saldais, kurš ātri pagatavojams un ir ļoti gards.

Mums būs nepieciešams:

400 ml saldā krējuma

2 paciņas biezpiena

5 TK cukura

½ TK vaniļas cukura

Auzu pārspārslām:

4 saujas auzu pārslu

3 TK cukura.

Vispirms apgrauzdējam auzu pārslas – uzkarsējam uz plīts pannu. Pannā ieberam auzu pārslas, pa virsu uzberam cukuru un maisot apcepam, kamēr auzu pārslas apbrūnējušas zeltainas. Apcepam aptuveni piecas minūtes. Svarīgi visu laiku tās maisīt, lai cukurs nepiedegtu un vienmērīgi apklātu auzu pārslas. Kad tās gatavas, pārberam bļodiņā un ļaujam atdzist.

Pēc tam lielākā traukā ielejam aukstu saldo krējumu, pievienojam cukuru un vaniļas cukuru. Ar mikseri aptuveni divas minūtes kuļam putukrējumu, līdz tas ir vidēji biezas konsistences.

Pēc tam putukrējumam pievienojam biezpienu un pabeidzam kult krēmu stingrās putās. Uzmani, lai biezpiena krēms netiktu pārkults, citādi tas paliks šķidrs un nebūs baudāms.

Kad biezpiena krēms gatavs, saliekam to deserta bļodiņās un pārkaisam ar apgrauzdētajām auzu pārslām.

Lai labi garšo!