Sastāvdaļas:
340g biezpiens
250g ķirbis
4 olu dzeltenumi
vaniļas cukurs
3 ēd.k mannā
cukurs pēc garšas man ap 5 ēd.k
Pamatnei 250g cepumi un 80g sviests
Svaigas avenes,pūdercukurs
Pagatavošana:
Ķirbi izvāram,vai uzcepam cepeškrāsnī ietītu folijā līdz tas sāk šķīst.Sablenderējam.
Katliņā liekam olu dzeltenumus ar 3 ēd.k cukura,izmaisam,pievienojam ķirbju biezeni.
Izmaisam un liekam karsēties nepārtraukti maisot līdz krēms sabiezē.
Krēmam var pievienot vaniļas cukuru,bet var arī laima,citrona vai apelsīna miziņu.
Biezpienu sablenderējam,pievienojam krēmu un nogaršojot pievienojam cukuru.
Iemaisam mannā.
Cepumus sablenderējam,pievienojam izkausētu sviestu,izmasam.Liekam cepamā traukā,izlīdzinam.
Apcepam pamatni ap 200 grādiem ap 5 minūtēm,tad lejam biezpiena massu.Apsedzam ar foliju un cepam 40 minūtes ap 180 grādiem.tad noņemam foliju un turpinam cept līdz virsa paliek skaisti brūna,ap 20 minūtēm.
Gatavu atdzesējam.
Var pasniegt kā siltu,tā arī aukstu.
Es vēl uzliku svaigas avenes un apkaisīju ar pūdercukuru.
Ķirbis tā apslēpts,ka tķirbja neēdāji nemaz nemanīs.
Maigs,krēmīgs,ļoti garšīgs tā kā sacepums tā kā kūka....
tas ir labs