Bez veikaliem nu nekā jeb kā iepērkamies mēs.

Bez veikaliem nu nekā jeb kā iepērkamies mēs.

03. Oct 2016, 09:27 mamma27 mamma27
  1. Dzīvoju Rīgā un veikalu tuvumā netrūkst,tomēr tuvākie ,kur var aizstaigāt ar kājām un arī pirkumus aiznest pašu spēkiem mājās ir mazā Maxima un Super netto. Aiziet var,bet ja sapērk par daudz aiznest grūti – tas ir Rimi, bija Prisma,kura jau kādu laiku ir ciet, lielā Maxima.
  2. Tā kā braukāju pakaļ puikam uz skolu un meitai uz dārziņu,tad parasti eju lielajā Maximā,jo tur preču izvēle ir stipri lielāka un cenas draudzīgākas. Pie skolas ir arī Super Netto,kurš ir otrs iecienītākais veikals. Šad tad ieejam arī Rimi ,bet jāatzīst,ka ar katru reizi secinu,ka cenas tur ir krietni augstākas un tāpēc tur iepērkos ļoti reti,ja nu vienīgi ir kādas akcijas man nepieciešamajām lietām. Jā, esot trīs bērnu mamma ar vien vairāk pievēršu uzmanību cenām un piedomāju kur sanāks pirkt lētāk. Man ļoti patika Prisma,kur gan pārtika padārga,bet bija tādas specifiskākas lietas dabūjamas un citas preces par labām cenām,diemžēl tā ir slēgta un nav zināms (vismaz man) vai vispār vēl atvērs.
  3. Veikali un iepirkšanās kādu laiku bija mana vājība.Man patika staigāt pa veikaliem, izvēlēties ko un kur pirkt izpētot piedāvājumu un salīdzinot cenas. Kopš man ir mazais ķipars es cenšos uz veikalu iet retāk. Piektdienās un sestdienās kopā ar ģimeni aizbraucam un mēģinam sapirkt vairāk un nepieciešamās lietas nedēļai,vai arī tādas kas nebojājas ilgākam laikam. Ikdienā sanāk ieskriet veikalā pēc piena vai maizes,kas beidzās šad tad katru dienu ,šad tad var pāris dienas iztikt. Bet reizi divās dienās dodos pēc vakariņām- gaļas, zivs, desiņām vai kam tādam pakaļ,kas tik ilgi nestāv ledusskapī,jo tiek apēst vai bojājas.
  4. Lai izvēlētos,ko tad šodien ēdīsim bieži talkā nāk akcijas. Tās palīdz vieglāk izvēlēties,jo skaidrs ,ka taupīšana šobrīd ir cieņā. Man gan mūžīgi piedrazotā pasta kaste nekad nav patikusi,tomēr tagad saprotu,ka bija feini paņemt žurnāliņus un apskatīt ,kas tad jauns veikals,kam lētākas cenas, kādi piedāvājumi dažādos veikalos. Bet mums mājās neko no reklāmu bukletiem nemet pasta kastēs. Tad nu ieejot veikalā parasti paķeru bukletu un ātri izpētu. Ja galīgi velk uz taupīšanu un gribu saplānot lielākus pirkumus ilgākam laikam,tad izmantoju internetu- veikalu mājaslapās izpētu bukletus elektroniski un veidoju sarakstu ,ko tad kurā veikalā vajadzētu iegādāties.
  5. Internets protams ir super lieta mūsdienu laikmetā. Gadu atpakaļ man šķita ka lai nu ko ,bet pārtiku nepirkšu internetā,bet nekad nesaki nekad!!! Piedzima mazais Hārdijs un mana dzīve izmainījās. Bija grūti izskriet veikalus, savākt lielos bērnus un vēl pagatavot ēst. Tad nu ķēros klāt mīļajam datoram un riskēju!!! Pirmais mēģinājums man bija NUKO.lv  Pasūtīju desiņas, pienu, autiņbikses un vēl kaut ko (īsti neatceros),jo vakariņas bija jāgatavo! Agri no rīta aizpildīju pirkumu un pēccpusdienā vis bija klāt. Ar labiem termiņiem produktiem, viss skaisti maisiņā.Nu burvīgi. Iepatikās. Tad nu Nuko .lv šad tad izmantoju,kad mazais bija niķīgs, laiks draņķīgs,vai visi bērni mājās un apslimuši.
  6. Otra riskēšana man bija ar Maximas internetveikalu. Nedaudz bailīgāk bija,jo izvēlējos pirkt svaigu gaļu, augļus un vēl diezgan daudz ko iepakojumos.Bet izvēles nebija, bērni bija slimi, mazais čīkstīgs un laiks lietains. Bet par pārsteigumu viss bija ideāli. Es pat nopriecājos,jo šķita daudz vieglāk kā iepirkties veikalā. Tomēr pēc kāda laika man vairs nepatika piegādes noteikumi-  man viss ir jāpasūta jau iepriekšējā dienā, lai uz vajadzīgo dienu būtu piegāde. Es esmu pēc dabas spontāna,tad nu ma ir tā- 9:00 es izdomāju ,ko gatavošu un tad esmu gatava iepirkties,un preci gribētu ap 15-16:00 saņemt,lai paspētu visu sagatvot  pirms mājās ir vīrs un bērnudārzniece. Tomēr piegādes laiki nesakrīt ar manām vēlmēm,tad nu diemžēl internetā vairs neiepērkos. Protams arī vasara un siltais laiks darīja izmaiņas- bija jaukāk pašai aizstaigāt līdz veikalam.Tagad nāk atkal rudens, slapš un drēgns un iespējams,ka šajā laikā atkal būs dienas,kad nesanāks iziet ārpus mājām un būs nepieciešamība iepirkties internetā.

Tāda nu mana pieredze ar burvīgo laika pavadīšanu –iepirkšanos!