Baraviku laikam sēņu zupa

Baraviku laikam sēņu zupa

25. Aug 2014, 14:20 nosiguldas nosiguldas

Beidzot ir pienācis sēņu laiks. Šogad mūs gan tā īsti nelutina ar sēnēm, bet labi pastaigājot tomēr guvums nav slikts. Šoreiz padalīšos savā sēņu zupas receptē. 

20140825141549-74124.jpg

Tā kā ir pienācis baraviku laiks, tad zupai noteikti iesaku beciņas un baravikas, bet tik pat garšīgi būs, ja izmantosiet parastos vai meža šampinjonus ( čigānietes.)

20140825140410-70990.jpg

Apcepam sēnes, sastāvdaļas gramos nesaukšu, jo zupu katrs gatavo pēc saviem ieskatiem, cits biezāku, cits šķidrāku. Es vados no tā, lai sēnes būtu daudz un kartupeļi maz. Zupai jābūt biezai. Cepjot pievienojam sīki sagrieztu sīpolu, var arī tomātu. 

Kamēr sēnes cepās. gatavojam buljonu. Vāram ūdeni, kuram pievienojam tējkaroti sāls, 2. laurulapas, 10. melnos piparus un 1. lielu sīpolu, ko vēlāk no zupas izņemsim. Sagriežam trīs četrus lielus kartupeļus. (Es zupu gatavoju parasti 5.l. katlā).

20140825141455-29859.jpg

Kad sēnes ir izceptas, katliņš ar kartupeļiem un garšvielām arī jau vārās. Pieliekam sēnes un iegriežam pāris ķiploka nadziņus un ļaujam zupai vārīties. Kad kartupeļi gatavi pievienojam zupai kausēto sieru.

Par sieru

20140825141525-55502.jpg

Kausēto sieru labāk iepriekš atšķaidīt ar nelielu daudzumu silta ūdens un samaisīt, tad nav jācīnās ar kunkuļiem, tas vienmērīgi sajaucās ar zupu. Labi derēs klasiskais siers, bet ļoti garšīgi ir ar kausēto sieru ar sēnēm.

 Vēl tikai nedaudz dilles un zupa gatava.


20140716142146-40613.jpg