Banāna, medus un jogurta maska. Vērtē kosmētiķe!

Banāna, medus un jogurta maska. Vērtē kosmētiķe!

08. Jan 2017, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Banāns + medus + jogurts = maska, kas gatava uzlabot tavu sejas ādas izskatu. Kā šo masku vērtē kosmētiķe Violeta Kalniņa no Estētiskās dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikas. 

Kā pagatavot šo masku?

Kārtīgi saspied banānu un sajauc to ar tējkaroti medus un divām tējkarotēm jogurta. Pagatavoto masu uzliec uz sejas un ļauj tai iedarboties, līdz āda to pilnībā uzsūc un maska kļūst sausa. Pēc tam atlikušo masu noskalo ar vēsu ūdeni.

Kosmetoloģes komentārs

„Sejas maskai, kas pagatavota no jogurta un banāna, ir ādu mitrinošs un arī barojošs efekts.

Banāns un jogurts ādu ietauko un mitrina, savukārt medus ir lielisks ādas mīkstinātājs! Maska ar jogurtu vairāk būs piemērota taukainai ādai nevis sausai. Atceries, ka šai sastāvdaļai piemīt arī neliels, ādu balinošs efekts,” skaidro Violeta Kalniņa.

Tad, ja sejas maskai pievieno medu, noteikti jāuzmanās, lai tas neizraisītu alerģiju! Kosmetoloģe stāsta, ka samērā daudziem cilvēkiem no dažādiem dabīgiem produktiem veidojas alerģiskas reakcijas, ādēļ jābūt piesardzīgai. 

Pirms sejas maskai izvēlies pievienot medu, vispirms pārbaudi tā reakciju uz savas ādas! Speciāliste iesaka to uzklāt uz ādas, rokas locītavā zem elkoņa. Tad, ja nepārbaudījusi medus reakciju, to uzreiz uzklāsi ādai, pastāv risks, ka tā varētu kļūt sārta vai pat iekaist.

Tad, ja nekādas pretreakcijas pret šo produktu nav, banāna – jogurta sejas maskai droši vari pievienot arī medu!

Vai tu vēlētos izmēģināt šādu sejas masku? Kāda ir tava iecienītākā?

 

Grūtnieču masāža, mazuļu masāža, ķermeņa un sejas masāža, vaksācija Māmiņu Klubā