Sastāvdaļas:
375ml piens
3 glāzes auzu pārslas (rudzu,miežu,kviešu,pilngraudu pārslas)
75g sviests
1 tēj.k sāls
2 tēj.k cukurs
pipari un dažādas garšvielas pēc vēlēšanās,man ir ķimnenes un provansas garšviela
50-100g siers
ap 4 ēd.k milti
1/2 tēj.k cepamais pulveris.
Pagatavošana:
Katliņā izkausējam sviestu,pielejam pienu,pievienojam sāli,cukuru uzsildam līdz brīdim,ka sāk burbuļot.
Bļodā ieberam pārslas.Karstu piena maisījumu lejam pārslās un izmaisam.Pievienojam garšvielas.Atstājam līdz atdziest viegli silts.
Sieru sarīvējam uz smalkās rīves,pievienojam atdzisušām pārslām.Izmaisam.
Beram klāt cepamo pulveri un pa karotītei miltus un mīcam mīklu.
Man pietika vien ar 4 ēd.k miltiem un mīkla bija stingra,mīcāma,mitra,bet nelipa pie rokām.
Mīklu rullējam uz cepamā papīra,šādi to viegli rullēt,jo ta nelīp pie virsmas.Nedaudz virsū uzberam miltus,lai nelip pie ruļļa.
Izrullējam cik plānu biezu vēlamies.
Ar glāzi izspiedu aplīšus.
Katru aplīti ar gaļas āmuriņa rupjo pusi sadurstam.
Šādi sagatavojam visas galetes.
Man sanāca 64 galetes.
Liekam uz cepamās plāts kur ieklats cepamais papīrs.
Cepam ap 180 grādiem ap 18 minūtēm,līdz galetēm viegli brūnas maliņas.
Lūk,gatavās galetes.
Šādas galetes var pagatavot bez piena un sviesta,tiem kam uz šiem produktiem ir alerģija.
Piena vietā lejam ūdeni,bet sviesta vietā eļļu.
Siers ir kā piedeva,bez tā var arī iztikt.
Galetes ir kraukškīgas,nav pārāk cietas.
Sanāca ļoti,ļoti gardas.Aromātiskas galetes,kas noder gan kā našķis,gan kā dažādu uzkodu pagatavošanai kā pamats.
Šīs galetes ir viegli sāļas,ja vēlamies izteiti sāļas pievienojam pavisam nedaudz sāli,ja vēlamies saldas liekam vairāk cukuru vai medu.
Un arī vizuāli skaistas,kārdinošas.
Lai saglabtu to kraukskīgumu,glabājam slēgtā traukā.
Piedalies graudaugu recepšu konkursā un tiec pie balvām no Weleda!