Au, pēdu sarāva krampis! Ko darīt?

Au, pēdu sarāva krampis! Ko darīt?

05. Dec 2012, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tev ir gadījies piedzīvot neciešamas sāpes, ko sagādā pēdā radušies krampji? Ja tev ir šāda pieredze, turpinājumā noskaidro, kādēļ tie rodas, ko darīt, lai remdētu sāpes un kā novērst iespējamo krampju rašanos! Konsultē fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne. 

Kādēļ tie rodas?

1. Speciāliste skaidro, ka viens no krampju rašanās iemesliem varētu būt saistīts ar pēdu pārslodzi. Tās cēloņi var būt dažādi, piemēram, nepareizs pēdas balsts (iešanas, soļošanas, skriešanas vai sēdēšanas laikā) vai arī nepiemēroti apavi.

Tāpat pārslodzi rada arī sēdošs darbs, kura laikā pēdas ilgstoši iespīlētas apavos, tādējādi sasprindzinot un noslogojot tās priekšējo daļu, un papildus tam, vēl sakrustotas kājas, kas nospiež asinsvadus.

2. Vēl pēdu krampji varētu liecināt par kādām asinsvadu problēmām.

„Pirmais, kas būtu jādara, jānosaka problēmas patiesais cēlonis. Tomēr pārsvarā, kā esmu novērojusi, krampji pēdās rodas no pārmērīgas slodzes. 

Problēmu pēdās ir ļoti daudz. Kā liecina mana pašas pieredze un arī citu speciālistu stāstītais, tad, ja cilvēkam sāp galva, vaina jāmeklē pēdās! Tas viss saistīts ar muskuļu sistēmām.

Šo saistību var redzēt jau bērnībā. Zīdainītim pēda attīstās pati pēdējā, bet tā ir pirmā, kur rodas problēmas, sākot ar pēdu deformāciju, piemēram, plakano pēdu! Tāpēc krampji ir pirmā pazīme, kas norāda - kaut kas nav tā, kā vajadzētu. Iespējams, ir traucēts kāds kustību stereotips nepareizas staigāšanas, skriešanas vai sēdēšanas dēļ,” skaidro Kristīne Stalīdzāne.

Kā pēdu atbrīvot no savilkta krampja?

Visbiežāk pēdā krampji rodas brīdī, kad tā ir nostiepta.

Pirmā palīdzība, ko varētu sniegt, tad, ja tas radies, ir pēdas masāža un kustināšana.

Otrs paņēmiens, kā atbrīvot pēdu no savilkta krampja – ar papēdi spēcīgi sitot pret grīdu. Tā tiks radīts mikrosatricinājums, kas atbrīvos pēdu no saspringuma.

Lutini savas pēdiņas ikdienā!

Kājas ir jālutina! Palaikam savas pēdiņas vari izmasēt un izsildīt sāpīgos punktus (tos vari stimulēt arī ilgāk). Palaikam vari pagatavot siltu vanniņu, kurā pēdas izpeldināt. Vēl fizioterapeite iesaka pēc iespējas vairāk staigāt basām kājām - tā darbosies pareizie pēdas muskuļi! 

Tāpat, pēdu masēšanai vari izmantot dažādus „ezīšus” vai bumbiņas, kas paredzētas tieši šim nolūkam.  

Atceries: tad, kad pēdās velk krampjus, tas ir pirmais signāls, ka tās ir nogurušas un pēdiņas vajag palutināt!

Māmiņu klubs

Kādi ir tavi paņēmieni, kā atbrīvot pēdu no krampjiem?

Magnesium Diasporal® 300 direkt

Uztura bagātinātājs ar saldinātāju - sorbītu


Iepakojumā 20 paciņas

Mutē šķīstošas granulas ar svaigu citronu garšu. Katrā paciņā 300mg magnija - 100% Ieteicamās dienas devas
 

  • Vienā reizē  nodrošina nepieciešamo magnija devu
  • Produkts lietojams arī bez šķidruma uzdzeršanas.
  • Piemērots stresaina un aktīva dzīvesveida piekritējiem
  • Piemērots arī diabētiķiem


Lietošana: pa 1 paciņai dienā.

Sastāvdaļas: magnija citrāts, saldinātājs – sorbīts, magnija oksīds, pretsalipes viela – taukskābju kalcija sāļi, aromatizētājs (citrons).

Ražotājs: PROTINA Pharm. GmbH Vācijā