Atsvaidzinām ceļu, izvēloties pārceltuvi

Atsvaidzinām ceļu, izvēloties pārceltuvi

22. Jun 2020, 21:46 Klintasmamma Klintasmamma

Tuvojās garās svētku brīvdienas, tāpēc pēc ilgā distancēšanās un vecvecāku nesatikšanas laika ar patiesu aizrautību posāmies garajā ceļā uz vietu, kur Daugava uzsāk savu plūdumu Latvijā. Kavēties negribējām, jo zinājām, ka mūs jau nepacietīgi gaida, taču bija skaidrs, ka bērniem 3h brauciens varētu būt visai nogurdinošs, tāpēc gribējām vismaz nedaudz to atsvaidzināt, lai bērniem prieks, bet laiks arī nav daudz jātērē. Tā arī radās doma, ka pārceltuve uz Līvāniem (pār Daugavu) varētu būt mazs, bet visai spilgts piedzīvojums.

Ja tic google atrastajai informācijai, tad Latvijā ir tikai 3 pārceltuves - Līvānos, Līgatnē un Jersikas pagastā, tāpēc šis pagātnē tik ļoti ierastais un saprotamais satiksmes līdzeklis mūsdienu bērniem varētu būt īsta eksotika. 

Nokļūšana bija vienkārša: google kartēs norādījām Līvānu pārceltuvi un telefona navigācija mūs aizveda līdz Dignājai. 

Atbraucot secinājām, ka celtuve atrodas otrā krastā, taču, mūs pamanījis, tās vadītājs uzreiz devās ceļā, lai palīdzētu mums nokļūt otrā pusē. Meita tikmēr varēja pabradāt pa silto Daugavas ūdeni krastā gan apavos, gan basām kājām (nebija ne stiklu, ne netīrumu, tāpēc to droši var darīt). Blakus ir arī galdiņš ar soliņu kādam nogurušākam gaidītājam. 

 

7-10 minūšu laikā celtuve bija klāt un mēs varējām kāpt virsū, lai izbaudītu fantastisko skatu uz Daugavu un šo jauno pieredzi, kura meitai ļoti patika. Var droši sēdēt arī mašīnā, taču labos laikapstākļos ir vērts iziet ārā, apsēsties uz soliņa vai stāvot pajūsmot par dabas skaistumu. 

Izkāpjot otrajā krastā, ir neliela vilšanās par to, ka viss tik ātri beidzies, taču nu varam doties ceļā ar jauniem iespaidām, sarunu tēmām un atmiņām.  Ar ko svaigu un piemēroti vasaras piedzīvojumiem. Iesakām arī Jums!

Cenas: 

Gājējiem -1.00 EUR

Motocikliem – 2.00

Kvatracikliem – 4.00

Vieglajām automašīnām – 4.50

 

Saziņai/uzziņām par darba laiku var izmantot mob.numuru:+371 26808760.