Ātrās un krāsainās atvasaras vakariņas

Ātrās un krāsainās atvasaras vakariņas

09. Sep 2019, 10:23 gucci123 gucci123

Labdien!

Man ļoti patīk vasaras beigas, būtībā rudens mēnešu sākums. Viss ir tik krāsains, raža nogatavojas. Šogad to ļoti spilgti izjūtu, jo beidzot esam kārtīgi laukos pastrādājuši un arī raža ļoti labi padevusies. Tāpēc arī grēks būtu iet uz veikalu, ja tev ir garāža pilna ar pašaudzētiem labumiem:)

Viens no receptēm, ar kuru vēlos dalīties, ir ātro vakariņu variants, kas der gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem. 

Tā kā šobrīd ikdienā ģimenē esam 3 cilvēki, tad ēdiena apjoms tiek izraudzīts tā, lai pietiktu vakariņām un vēl man nākošajai dienai līdzņemšanai uz darbu. 

Nomazgā un nomizo kādus 6-7 vidēja lieluma kartupeļus un sagriež salmiņos. Sagrieztos kartupeļu salmiņus saliek uz pannas, kuru pirms tam ieziež ar eļļu. Cepšanai es izmantoju olīveļļu vai kokosriekstu sviestu, taču var izmantot jebkuru citu eļļe pēc savas gaumes un garšas izjūtas. 

Ņemot vērā, ka man ir indukcijas plīts, kartupeļu salmiņus cepu uz vidēja karstuma (skalā no 10 iedaļām, tas ir 6). Lai nešpricētos tauki, esmu pieradusi uzlikt pannai vāku, taču tad kartupeļi vairāk izsutinās, nevis sacepās brūni un kraukšķīgi. 

Pēcāk ņem vienu vidēja lieluma papriku, 1/2 vidēja lieluma sīpolu, 2-3 nelielus burkānus un 1/2 neliela kabača. Visus dārzeņus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs. Man negaršo kabaču sēklas, tāpēc es vidiņu parasti izgriežu, taču to var arī nedarīt. Sagrieztos dārzeņus saliek uz atsevišķas pannas, kuru pirms tam ieziež ar eļļu. Arī sagrieztos dārzeņus cepu uz vidēja karstuma (skalā no 10 iedaļām, tas ir 6), taču, atšķirībā no kartupeļiem, vāku pannai nelieku, jo man patīk piecepušies un kraukšķīgi dārzeņi. 

Kartupeļi cepās vidēji 25 minūtes, dārzeņi - 15 minūtes, tāpēc, lai viss būtu gatavs vienlaicīgi, iesaku sākt ar kartupeļu cepšanu. Kartupeļiem var pievienot garšvietas vai sāli pēc savas izjūtas, taču es gatavojot neizmantoju ne sāli, ne garšvielas, esmu dabīgas garšas piekritēja. Esmu eksperimenta kārtā dārzeņiem pievienojusi 2 ēdamkarotes sojas mērces, nebija slikti, taču dēliņš neēda, viņam soja negaršo. 

Kādas 8-10 minūtes pirms kartupeļi ir gatavi, pievienoju kubiņos sagrieztus 7-9 cīsiņus (parasti izvēlos bērnu cīsiņus dabīgā apvalkā, jo tie ir viegli apkūpināti). Ērti, ja kartupeļu pannas vidū izveido bedrīti un tur saliek sagrieztos cīsiņus, jo tad tie vienmērīgāk un ātrāk apcepas. Pēc tam tos var sajaukt ar kartupeļu salmiņiem. 

Tiem, kas ir veģetārieši, der šādas vakariņas bez gaļas piedevas. 

Kad viss gatavs, var servēt uz šķīvjiem un visi ir gardi un veselīgi paēduši:)

Labu apetīti vēlot, Gucci123