Ar gripu joki mazi

Ar gripu joki mazi

25. Feb 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gripa ir akūta vīrusa izraisīta infekcijas saslimšana. Ik dienu par iemeslu gripas vīrusam kļūst dažādi vīrusu apakštipi. Bieži augstās infekciozitātes dēļ, gripas vīruss pāraug epidēmijā. No inficēšanās brīža līdz pirmajiem simptomiem paiet 1- 3 dienas.

Gripas simptomi: saaukstēšanās, drudzis, galvassāpes slikta apetīte, sāpes locītavās, vājums. Slimība parasti ilgst 4 – 10 dienas. Viss atkarīgs no bērna un vīrusa tipa.

Padomi

•           Vispirms apguldiet bērnu gultā, dodiet daudz šķidruma, jo augstas temperatūras rezultātā organisms zaudē daudz šķidruma. Iedodiet bērnam 1,5 l silta šķidruma.

•           Antibiotikas šinī gadījumā nebūs piemērotas, jo darbojas uz baktērijām, nevis vīrusiem.

•           Ja domājat, ka bērnam ir gripa, ik pēc 1 – 3 stundām mēriet temperatūru, līdz ierodas ārsts un dodiet dzert siltu tēju. Ja bērnam ir drudzis, ietiniet viņu segās, sasildiet kājas. Ja drudža nav, pārāk silti nesedziet. Augsta temperatūra 39–40 ºC var turēties 3 – 4 dienas. Pēc gripas ilgāku laiku bērns var just vājumu.

•           Pirmo simptomu gadījumā ieteicams lietot Influcid® tabletes, pa 1 tabletei ik pēc 2 stundām (līdz 8 tabletēm dienā) līdz pašsajūta uzlabojas. Tālākai ārstēšanai lietojiet pa 1 tabletei 3 reizes dienā. 

Influcid® tabletes ir homeopātiskās zāles saaukstēšanās slimību, tādu kā gripa, un citu augšējo elpošanas ceļu vīrusu infekciju ārstēšanai un profilaksei.

Vēlaties uzzināt vairāk par gripu un saaukstēšanos? Ienāciet www.veseliberni.lv un www.mitela.lv

Pirms lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju. Konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu par zāļu lietošanu. Bezrecepšu zāles. Reklāmas devējs – SIA „Mitela”.

ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI