Sastāvdaļas mīklai:
300g milti
200g sviests
1/4 glāze auksts ūdens- 60ml
2 tēj.k citrona sula
šķipsniņa sāls
Pildījums:
Āboli 1kg
kanēlis
cukurs pēc garšas
kukurūzas ciete 1 ēd.k
Pagatavošana:
Cietu sviestu sakapājam ar miltiem,sāli. Pievienojam ledainu ūdeni un citrona sulu.Samīcam ātri mīklu.Liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
Ābolus samizojam,sagriežam,samaisam ar cukuru,cieti,kanēli.
2/3 mīklu izrullējam un liekam formā,lai ir ar augstām maliņām.Pildam ar ābolu pildījumu un pāri atlikušo mīklu.Es to izrullēju un izspiedu ar formiņu sorsniņas,tad liku virsū āboliem.
Apsmērējam ar saldo krējumu vai pienu.
Cepam iepriekšs uzsildītā ap 175 grādiem cepeškrāsnī ap 40 minūtēm vai līdz garoziņa skaisti apbrūnē.
Nedadz padzesējam un tad sagriežam
Mans pīrāgs tika noēst vēl silts ar plombīra saldējumu un piemirsu to iemūžināt.
Viegli drupeka,kraukšķīga mīkla ar izcilu ābolu pildījumu.
Manam dēlam šis ir mīļākais ābolu pīrāgs un noteikt ar plombīra saldējuma papildinājumu.