Sastāvdaļas:
1 tēj.k sausais raugs
3 ēd.k cukurs
1/3 tēj.k sāls
35 g sviests
1/2 glāze olu baltumi,vai 1 olas baltums + tik ūdens, lai kopā ir 125ml
200 g āboli
milti,cik paņems mīcot
Pagatavošana:
Olas baltumam pievienojam sāli, cukuru, raugu, izkausētu sviestu , izmaisam. Pierīvējam uz smalkās rīves attīrītus ābolus. Beram klāt miltus un mīcam mīklu līdz tā nelīp pie rokām. Liekam mīklu iesmērētā ar eļļu traukā, apsedzam un raudzējam siltā vietā stundu vai līdz dubultojas apjomā.
Gatavo mīklu sadalam 8 vienādās daļās. Saveļam skaistās bumbiņās ko kārtojam cepamtraukā. Cepamtrauku iepriekšs iesmērējam ar sviestu. Apsedzam un raudzējam vēl 40 minūtes. Uzrūgušas apsmērējam ar pienu, olu, vai izkausētu sviestu, uzberam cukura graudiņus.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 40 minūtēm vai līdz maize apbrūnē.
Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, ka nav klāt nepieciešams nekas cits, tik lauz un ēd.
Diemžēl procesa bildes kaut kur nozudušas, bet tā kā pagatavošana ir vienkārša, tad var iztikt arī bez tām.
Izksatās ļoti garšīgi😀