Ābolu etiķis + skaistumkopšana – kāpēc ne?

Ābolu etiķis + skaistumkopšana – kāpēc ne?

11. Jul 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ābolu etiķim skaistumkopšanā ir diezgan sena pagātne, to izmanto jau gadiem ilgi, tik mūsdienās līdz ar visu kosmētikas biznesu, ābolu etiķis ir nobīdīts nostāk maliņā.

Ābolu etiķis satur dabiskos enzīmus, vitamīnus un minerālus, kā arī daudz dabīgu antioksidantu. Ābolu etiķis dabīgā veidā normalizē ādas Ph līmeni.

Sākot ābolu etiķa skaistumkopšanas kūri, atcerēsimies, ka ne tikai ārēji tas nāks ādai par labu, bet arī iekšēji – 3 ēdamkarotes ābolu etiķa divas reizes dienā. Var pievienot medu vai atšķaidīt ar ūdeni, ja liekas par stipru, bet ir cilvēki, kuri var tāpat iedzert, no mazajiem šotiem – ātri un nevilcinoties.

Kāpēc jādzer iekšēji, ja jau mērķis ir skaistumkopšana? Ābolu etiķis sekmē aknu darbību, un ko aknas mūsu organismā dara? – Izvada ārā toksīnus un uzlabo vielmaiņu. Un šīs divas lietas  taču ir ļoti svarīgas ādas veselībā. Uz ādas jau mēs redzam to, kas notiek organisma iekšienē.

Sejas ādai, sevišķi, ja ir izsitumi un pumpas, pūtītes, iesaka tonika vietā izmantot ābolu etiķi, un ar vates plāksnīti notīrīt seju. Vai var vēlēties vēl kādu tikpat efektīvu līdzekli, kurš pie tam vēl būtu 100% dabīgs?

Iesācējiem sākumā ābolu etiķi jāatšķaida ar ūdeni, palēnām samazinot šķaidījuma proporcijas, līdz vairs šķaidīt nevajadzēs. Ābolu etiķis ir labs, bet tomēr uzreiz tā arī nevajag ādu šokēt, lai pamazām pierod.

Vai esi kādreiz izmantojusi ābolu etiķi? Pastāsti!

princesemince princesemince 11. Jul 2013, 07:54

Lai ko labu, iekšķīgi lietojot, ābolu etiķis sekmētu (jo tiešām sekmē arī svara samazināšanos), tiek sekmēts risks iedzīvoties labākajā gadījumā gastrītā, sliktākajā - kuņģa čūlā.
Par ārīgu lietošanu neko nezinu. Vien zinu, ka kulinārijā ļoti labi der, gatavojot picas mīklu 😀