7 veidi, kā samazināt nomāktu garastāvokli

7 veidi, kā samazināt nomāktu garastāvokli

15. Jan 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai ziemas pelēcībā būtu vairāk prieka, patiesa smaida un laba noskaņojuma katru dienu, ik pa laikam izmēģini kādu no mūsu apkopotajām prieka un labas pašsajūtas receptēm!

1. Stiprini imunitāti!

Katru rītu izdzertajai ūdens glāzei pievieno arī glāzi upeņu sulas. Ideāli, ja sulu esi pati izspiedusi no dārzā izaudzētajām ogām. Bet, protams, der arī veikalā iegādātā sula. Upenēs esošie fitoncīdi palīdz organismam atvairīt baktēriju izraisošās slimības, kā arī uzlabo organisma vielmaiņu un toksīnu izvadīšanu.

2. Ēd vairāk dārzeņu un augļu!

Vēlams no ekoloģisko produktu veikaliem, jo tādos iegādātie dārzeņi un augļi ir bagātāki ar vitamīniem. Tas savukārt stiprina organisma imunitāti un palielina enerģijas daudzumu.

3. Pagatavo burkānu skrubi

Mājas gatavotas SPA procedūras un īpašas rūpes par sevi vienmēr vairo labo noskaņojumu un, protams, palielina arī ādas veselību un skaistumu! Lai pagatavotu burkānu skrubi, sarīvē palielu un sulīgu burkānu, pievieno tam ēdamkaroti samaltu auzu pārslu, tējkaroti kvalitatīvas olīveļļas un apļveida kustībām iemasē mitru ķermeņa ādu. Šādi atbrīvosi ne tikai ādas virskārtu no atmirušā raga slāņa, bet arī barosi ādu ar minerālvielām un mikroelementiem, karotīnu, vitamīnu C, B, D, E, K.

4. Sevišķi besīgās dienās veic pēdu apkopi

Ideāli, ja tavs mīļotais noslēgumā pēdas var arī kārtīgi izmasēt. Taču derēs arī pašas veikta pašmasāža. Pirms tam gan sagatavo peldi, kur siltajam ūdenim pievienota visparastākā soda. Tā mīkstina ne tikai cieto ūdeni, bet arī pēdu ādu. Noskrubē pēdas ar pīlingu, noskalo un tad ieziet ar barojošu krēmu. Izmasē katru pirkstiņu un katru pēdas punktiņu. Pārliecinies pati, noskaņojums būs uzlabojos.

5. Peldies šokolādē

Kamēr šokolādes bieža un pārmērīga ēšana rada vienīgi sirdsapziņas pārmetumus, jo tik garšīgais saldums tomēr diezgan ievērojami spēj izmainīt ķermeņa aprises, izmēģini šo mājas SPA recepti: piena – šokolādes vannu. Lai tādu pagatavotu, tev būs nepieciešams litrs trekna piena (ideāli, ja mājas gotiņu slaukts!), četras ēdamkarotes kakao pulvera, tējkarote vaniļas un citrons, kas sagriezts šķēlītēs un peld pa ūdens virsmu. Kakao un vaniļas aromāts nomierinās saspringto prātu un vairos laimes hormona izstrādāšanos organismā, piens – mitrinās, bet citrons – attīrīs un tonizēs ķermeņa ādu. Ideāls komplekts pēc stresainas darba dienas vai nedēļas, vai ne?

6. Pastaigas dienas gaišajā laikā

Ļaujies nelielām pastaigām svaigā gaisā arī dienas gaišajā laikā. Piekritīsi, ziemā organisms saņem pārāk maz gaismas, vai ne? Ir aprēķināts, ka pat 15 minūtes, kas pavadītas svaigā gaisā pa dienu palielina endorfīna un serotīna izstrādāšanos. Tieši šie abi hormoni rūpējas par labu noskaņojumu.

7. Izskaud no ēdienkartes cukuru

Domā, kādēļ gan tas ir vajadzīgs? Tas ir tādēļ, ka organisms saņem bumeranga efektu. Vispirms jūt spēcīgu enerģijas pieaugumu, jo glikozes līmenis asinīs strauji palielinās, bet jau pēc pavisam neliela laika enerģija diemžēl samazinās. Šādas enerģijas svārstības vairo sliktu noskaņojumu un nomāktību. Paaugstināto kāri pēc saldumiem samazināsi, ja dzersi zaļo tēju un no rīta vienmēr pabrokastosi.

Kādi ir tavi prieka vairošanas paņēmieni ziemas periodā?