5 ieteikumi vēlmju kartes izveidošanai 2017.gadam

28. Dec 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēlmju karte jeb kā to vēl mēdz dēvēt – kolāža, ir vizuāls atspoguļojums tam, par ko mēs domājam, sapņojam, kādu savu dzīvi mēs vēlamies redzēt. Šis ir veids, kā vizualizēt savas vēlmes, lai tās būtu vieglāk piepildīt.

Konsultē psiholoģe Anna Kašina.

"Mūsu pasaule ir pilna ar dažādām lietām, tāpēc ir īpaši svarīgi apstāties un padomāt, kas tad būtu nepieciešams tieši sirdij. Kolāžas palīdz dot padomus ainiņu veidā. Tas ir ātrākais veids, kā saprast, ko īsti vēlamies! Ja kolāža vienmēr atrodas redzamā vietā, to ir iespējams nolikt uz sienas vai uztaisīt foto, lai ikdienā sev atgādinātu, ko vēlas no dzīves." 

Mēs reizēm mēdzam aizmirst par to, ko patiesībā vēlamies – kādas attiecības veidot, kur aizceļot, ko jaunu iemācīties, ar ko nodarboties.

Vidū ievieto savu foto

Kolāžas centrā psiholoģe iesaka ievietot savu fotogrāfiju, lai labāk sevi sajustu. Ja tā ir ģimenes kolāža, tad vidū var likt ģimenes fotogrāfiju, kas nesīs informāciju par kopīgajām ģimenes vēlmēm.

Izvēlies kolāžai pietiekami lielu papīra loksni

Lai radītu savu vēlmju karti, tam ir nepieciešama salīdzinoši liela papīra loksne, šķēres, līme, sava fotogrāfija, turklāt tāda, kura patīk, lai katru dienu uz to lūkojoties, iedvesmotos, nevis domātu, ka varēju jau gan labāk izskatīties un vēl dažādi žurnāli, no kuriem izvēlēties attēlus, protams, bildes un saukļus varam meklēt arī internetā.

Ietver ne tikai materiālās, bet arī garīgās vēlēšanās

Vēlmju kartē mēs varam ietvert gan materiālas vēlēšanās – māju, automašīnu, rotas, visu, kas mums kārojas, taču noteikti ir jāpadomā arī par savas dzīves dvēselisko pusi, attiecībam un arī veselību.

Vēlmju kartē mēs varam vienu vietu aizpildīt ar materiālām lietām, ko gribam nopirkt, aizbraukt, par karjeru, naudu, otra daļa par attiecībām ar vīru, bērniem, trešā puse – garīgā, attiecībām ar Dievu, par savu misiju priekš kam dzīvo pasaulē un ko gribi atstāt, kad vairs nebūsi šajā zemē.

Veido kolāžu sistemātiski 

Mēs, protams, varam vēlmju karti veidot intuitīvi, taču patiesībā ir sistēma, kā tas būtu darāms. Tāpat mums jāsaprot, kā uztveram citu cilvēku attēlus savā vēlmju kartē – man tie ir tikai simboli, taču, ja ir sajūta, ka nevēlamies citus cilvēkus redzēt savā kolāžā, darām tā, lai viņu tur nebūtu.

Pirmais, pats svarīgais noteikums- mēs vienmēr esam centrā. Lejā ir materiālas lietas – karjera, nauda, investīcijas, tālāk ir zināšanas, kursi, kurus gribam iziet.

Ievēro kartes "derīguma termiņu"

Katrai vēlmju kartei ir savs derīguma termiņš, visbiežāk mēs to veidojam gadam vai diviem, taču var pienākt brīdis, kad lūkojamies kartē un saprotam – jā, šis vairs nav man aktuāli, jāveido jauna.

Veidojot vēlmju karti, svarīgi apzināties, ka viss jau tepat vien mūsu pasaulē ir – gan materiālais, gan harmonija un miers, ja reiz esam par to iedomājušies, tātad spējam to sasniegt.

Māmiņu Klubs