5 biežāk pieļautās kļūdas sejas kopšanā

5 biežāk pieļautās kļūdas sejas kopšanā

10. Sep 2019, 18:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs visas rūpējamies par savu sejas ādu – citas vairāk, citas mazāk. Bet, vai mēs patiešām zinām, kā tas jādara pareizi? Un vispār pareiza sejas kopšana ir tik nozīmīga? Jā! Ar nepareizu sejas kopšanu mēs varam ne tikai nesagaidīt vēlamo rezultātu, bet arī iedzīvoties aknē, sejas dehidrācijā, regulāros izsitumos un citās problēmās.

NEPAREIZA SECĪBA PRODUKTU UZKLĀŠANĀ

Ikvienai sievietei un vīrietim, kas ik dienas rūpējas par sejas ādu, secība ir jāiemācās kā skaitāmpantiņš: attīrīšanas produkti, tonizēšanas produkts, serums vai ampulasacu krēms, sejas krēmi, kas satur antioksidantus vai C vitamīnu, citi krēmi, eļļas, SPF saturoši produkti. Jā, mēs ikdienā nelietojam tik daudzus produktus, bet princips, kas jāpatur prātā – sākam ar vieglākiem sejas kopšanas produktiem, kuru iedarbība būs dziļāka, un beidzam ar smagākiem un treknākiem produktiem, kas vairāk darbosies virskārtā.

 

PĀRĀK SPĒCĪGAS KUSTĪBAS

Ne visās situācijās maksimālisms ir laba lieta. Mums ir tendence domāt, ka, jo spēcīgākus impulsus, spiedienu dosim, jo labāk attīrīsim seju vai iemasēsim produktus. Jā, asins cirkulācija ir nepieciešama, bet mūsu sejas āda ir maiga. Jo vairāk to stiepsim un berzēsim, jo vairāk tā ļausies stiepšanai un kļūs ļenganāka. Padoms – iztēlojaties, ka jūsu āda ir balons, kuru nepieciešams attīrīt un uzklāt produktus. Tieši tik maigas kustības ir nepieciešamas.

BIEŽA PRODUKTU MAINĪŠANA

Lai jūs redzētu pirmos reālos rezultātus, produkti ir jālieto vismaz 28 dienas. Šajā laikā sejas ādas atjaunojas, un mēs varam sākt runāt par produktu iedarbību. Bieži mainot produktus, mēs nevaram pilnvērtīgi sajust to iedarbību, kā arī tas var mulsināt sejas ādu, ja ik dienas uz tās nokļūst citas vielas.

KAKLA ZONAS AIZMIRŠANA

Kakls ir daļa no mūsu koptēla. Tāpat kā seja, arī kakls tiek pakļauts vides, saules ietekmei un ar gadiem tas noveco. Tāpēc dekoltē zonai nepieciešamas tādas pašas rūpes ik dienas kā sejai.

GULTASVEĻA

Viss, kas pieskaras mūsu sejai, ietekmē tās stāvokli un veselību. Spilveni uzkrāj ļoti daudz netīrumu, putekļu, mikrobu. Ja mūsu āda ilgstoši rīvējas pret vienu un to pašu gultasveļu, tad tā uzņems visus tur esošos mikrobus un citas nelabvēlīgās lietas. Speciālisti uzsver, ka problemātiskākām ādas tas var novest arī pie aknes. Tāpat interesants fakts ir, ka vislabāk sejai izvēlēties zīda vai satīna spilvendrānas. Šie audumi ir maigāki un mazāk berzēs ādu, līdz ar to aizkavēs novecošanās procesus.