№49 .... ikdienā no sīkumiem rodas liels Prieks.

№49 .... ikdienā no sīkumiem rodas liels Prieks.

23. Jan 2015, 13:47 annijalise annijalise


Jau vairākus gadus, laikam pareizāk būtu teikt, daudzus gadus mana prieka krātuvīte ir mana sirds, tā ir sirds, kura pukst manās krūtīs, un arī vēl prieku es glabāju savās atmiņās.

Mūsu mājās tik tiešām dzīvo prieks, jo tas kas tajās ir, ir mūsu pašu radīts, tik tiešām, pašu izdomāts un radīts, vairāks praktiskās lietas rada mans vīrs ar savām rokām, tad es ar meitām viņam palīdzam- un bieži tas ir viņu vienkārši netraucējam, darīt to ko ir izplānojis, un tad no skaistām lietām rodas prieks.

Vēl mūsu mājās prieks rodas arī no garšīga , un laba, ēdiena ,un to arī mēs radām kopā- vīrs kā senos laikos sagādā medījumu, un man ir uzdevums to pagatot, un tad jau pie pilna galda visiem ir prieks un smaids.

Mūsu mājās prieks reizēm ir skaļos smieklos, kurus bieži rada jaunākā meitiņa ar kādu savu izdarību, vai sasniegumu, kā arī ar otras meitas panākumiem, jo, ja skolniecei labi izdodas skolas gaitas, prieks ir gan viņai pašai, gan arī vecākos.

Arī nereti prieks rodas no manām un vīra darba gaitām, jo cilvēks ir cilvēcīgs, viņš taču nevar kā dators nospiest kādu poga, kura liek aizmirst par darba lietā, tad nu ja tās abiem izdodas, tad esam ar priecīgu prātu.

Savu vīram  ik uz soļa, ja vien varu ikdienas gaitās cenšos iepriecināt, kaut ar skatienu vai glāstu, ar kaut ko skaļi nepateiktu, jo ne vienmēr vajag paveikt varenas lietas, lai otra pusīte būtu priecīga, kaut šorīt, es no paša rīta biju tāda saskumusies, jo nejutos īpaši labi, es piegāju pie vīriņa, un viņš vienkārši ar apskāvienu mani iepriecināja un reizē pats kļuva priecīgāks.

Es prieku vienkārši baudu ikdienā, gan savā ģimenē, gan arī savās darba gaitās, bet galvenokārt attiecībās ar savu vīru.

Vakar man izdevās veikalā nopirkt jaukas krūzītes, tad nu no tām šorīt dzērām kafiju, un gan vīram gan arī man par to bija liels prieks.

20150123134604-80958.jpg

Vienkārši ikdienā pratīsim prieku saskatīt sīkumos, kaut vai degošā svecē, bērna smaidā, vai arī lēni un mierīgi sniegošā sniegā, un mēs būsim priecīgi, un pratīsim to dot arī citiem, un it īpaši saviem tuvākajiem.


Ar cieņu Ligita

Cielavinna Cielavinna 23. Jan 2015, 17:14

Lloti lloti miilli😀