29.11. STV: Jaundzimušā apģērba mazgāšana, baltais troksnis, elpceļu saslimšanas

29. Nov 2020, 10:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mīļi sveicieni Pirmajā adventē. Mums ir liels prieks kopā ar jums uzsākt laika atskaiti līdz Ziemassvētkiem. Viens raidījums, vēl viens, un vēl, skat, svētki jau klāt!

Noskaties 29. novembra Māmiņu Kluba TV raidījumu sev ērtākajā laikā un vietā tepat portālā!

Lielajā intervijā tikāmies ar blogeri un geštaltterapijas praktiķi Līvu Spuravu, lai runātu par bērna ienākšanu ģimenē, attiecībām un to, vai vecāki ir laimīgi tad, ja bērns ir laimīgs, vai arī otrādi - bērns ir laimīgs, ja viņa vecāki ir laimīgi.

Gaidību laiks un arī mazuļa ienākšana ģimenē rada papildu slodzi, kas, protams, atsaucas arī uz jauno vecāku veselību. Tāpēc Superbēbītes Odetas vecāki šajā svētdienā devās pie speciālista, lai pārbaudītu savu sirds veselību.

Deviņus mēnešus dzīvojot māmiņas puncī, mazulis ir pieradis pie māmiņas balss, sirdspuktiem, tāpēc klusums tikko dzimušu bērniņu pat biedē. Tāpēc daudzi vecāki izmanto balto troksni, kas palīdz mazulītim vieglāk iemigt. Kas ir baltais troksnis un kas par to būtu jāzina, vaicājām speciālistam.

Gatavojot mazuļa pūriņu, rūpīgi izmazgājam jaunās drēbītes un tās izgludinām. Bet vai zināji, ka jaundzimušā drēbīšu mazgāšanai ieteicams lietot speciālus mazgāšanas līdzekļus, kas palīdzēs izvairīties no alerģiskas reakcijas?

Diemžēl rudens un ziemas laiks līdzi nes elpceļu saslimšanas. Raidījumā noskaidrojām, kā palīdzēt bērnam šo saslimšanu laikā.

Zobiņu nākšanas laiks var būt nemiera pilns, tāpēc šajā svētdienā devāmies pie ārstes, kura dalījās ar padomiem, kā remdēt mazulīša sāpes un diskomfortu šajā laikā.

TV