№25 Baiba: Tiecoties pēc saskaņas, uzticēšanās un rūpēm.

№25 Baiba: Tiecoties pēc saskaņas, uzticēšanās un rūpēm.

02. Feb 2014, 13:14 saulux10 saulux10

 Sveiciens projekta otrajā kārtā.Šis uzdevums nebūt nebija no tiem vieglākajiem,bet kas gan dzīvē nāk viegli.Visa pamata darbībā ir rūpīgs darbs. Arī attiecībās,lai gan tās ir dažādās stadījās,visu pamatā ir rūpes.Atceroties kāda bija mūsu mīlestība pašā sākumā,nedomajām nepar ko,mīlējām,devāmies kur vien vēlējāmies un darijām visu neskatoties ko domās pārējie,bet laikam ejot,kad mūsu dzīvē ienāk bērni sākās arī istā dzīve,rūpes,atbildība, parādās dažādas nesaskaņas,nesaprašanās,sākas strīdi,neapmierinatība,jo iepriekš mums nebija laika iepazīt vienam otru.Uzsākot kopdzīvi saskatām trūkumus un ieradumus,kas ne venmēr saskan vienam ar otru. Bet,lūk šeit ir tas darbs,kas ir pats svarīgakais mūsu attiecībās,izrunāties,saprast un pieņemt,un tikai tad,caur visu izprašanu,piedošanu un cieņu mēs varam doties dzīves ceļā un laimīgu kopdzīvi.Vienmēr esmu uzskatījusi,ka attiecības ir jākopj,par tām ir jārūpējas un nevar atstāt nesaskaņas malā,atmetot ar roku,ai viss būs kārtībā,nē nē,cik esmu ievērojusi,ka šis nav labākais veids kā risināt problēmas.Protams,ka mums ir tik daudz skaistu mirkļu,piedzīvojumu un atgadījumu par ko priecāties un smieties ,burvīga gimene un bērni,kas sniedz tik dudz laimes un priekus,bet ne viss dzīve ir tik skaists un krāsains,ir arī drūmās dienas un skumjas,nesaskaņas un domstarpības,kuras mēs risinām,risinām,lai tās nepāraugtu nepatikā vai pat naidā.Attiecību uzturēsana ne vienmēr ness augļus,reizēm nākas vilties un sabēdāties,bet pēc tam tikpat svarīgi ir izprast,ko mn tas viss nozimē,cik ļoti man tas sāp un rast kompromisu visam pa vidu,tādejādi nolīdzinot visas nesaskaņas un rodot mieru.

 Izprast Vīra vēlmes nebija tik ļoti grūti,cik izprast vajadzības,kas zem tām slēpjas.Katrā ziņā stādot sarakstu,zināju ka pats svarīgākais visam pa virsu ir VESELĪBA,reiz man kāda gudra sieviete teica:"Baibiņ,rūpējies,lai tev un tavai ģimenei būtu laba veselība,tā radīs saskaņu ģimenē un dvēselē," Un tā arī ir,ja padomājam,ja būs veselība-būs viss pārejais,ja vien to vēlēsimies.Vajadzības ir tik dažādas,gan materiālas gan garīgas. Vīra Vēlmju sarakstā būšū norādījusi pašas galvenās vajadzības esot mūsu attiecībās.Atsevišķi Nerakstīšu velmes un vajadzīgas,jo domāju ka varēsiet izlasīt manā sastadītajā sarakstiņā.

20140202111327-25505.jpg

 

20140202111238-72823.jpg

Tad šīs vēlmes sarakstīju uz krāsainiem papīrīšiem,katrai vēlmei pieskaņoju savu krāsu,kas tai visvairāk atbilst pēc raksturojuma.Lūk,lai vieglāk izprast ko nozīmē katra krāsa,ielikšu krāsu raksturojumu,pēc kura satādīju katru vēlmi-vajadzību.

 

Sarkanā krāsa, sarkanās krāsas nozīme: Sarkanā krāsa simbolizē spēku, izturību, enerģiju, kustību, uzdrošināšanos. Tās moto ir – nekad neapstāties! Sarkanā krāsa iedvesmo un dod spēku turpināt aizsākto darbu. Kad sarkanā krāsa tiek iekļauta firmas logotipā, stilā, tā vienmēr tiks pamanīta. Sarkanā krāsa ir asociatīvā krāsa, tā liek cilvēkiem rīkoties ātri, tā rosina ēstgribu. Tā ir piemērota enerģisku reklāmu veidošanai.

 

Dzeltenā krāsa, dzeltenās krāsas nozīme: Dzeltenā krāsa simbolizē fizisku spēku, pieredzi, intelektu un zināšanas. Šī krāsa pastiprina un attīsta fizisko izturību, tā palīdz iegūt zināšanas un attīstīt domas. Dzeltenā krāsa ir ļoti aktīva un radoša krāsa, kas palīdz koncentrēt spēkus un uzmanību vēlamajā virzienā, lai sasniegtu mērķi. Cilvēka acs visvieglāk uztver dzelteno krāsu, tāpēc dzeltenas krāsas objekti labi izceļas

 

Violetā krāsa, violetās krāsas nozīme: Violetā krāsa simbolizē enerģiju, izturību, mieru, koncentrēšanos un atbildību. Tā rosina iedvesmu, jaunradi, radošumu. Violetā krāsa ir spēcīga un intensīva krāsa. Šī krāsa palīdz dziedēt un atdzīvināt emocijas. Violetā ir harmonisko un attīstīto krāsa. Līdzās citām krāsām violetā krāsa nav uzbāzīga, to lieliski var kombinēt ar zaļo krāsu.

Zilā krāsa, zilās krāsas nozīme: Zilā krāsa simbolizē mieru, atklātību, sadarbību, lojalitāti, viedumu, arī vīrišķību, tādēļ šī krāsa ir ļoti populāra korporatīvajā vidē. Debesu zilā krāsa ir kā simbols domas skaidrībai, tā nomāc agresiju.

 

Zaļā krāsa, zaļās krāsas nozīme: Zaļā krāsa ir dabas, auglības, pārpilnības un fiziskās veselības krāsa. Tā simbolizē mieru un harmoniju, jaunību, izaugsmi un līdzsvaru. Zaļā krāsa vienmēr meklē sadarbību un saskarsmes punktus. Tā atslābina nervu sistēmu, nomierina prātu, stimulē radošumu.

Oranžā krāsa, oranžās krāsas nozīme: Oranžā krāsa simbolizē siltumu, enerģiju, panākumus, valdīšanu. Tā stimulē prātu, dod pozitīvismu, ticību, spēku un drosmi. Mērķtiecīga, impulsīva, optimistiska, uz priekšu virzoša krāsa, kas neļauj sēdēt malā un noslēpties no problēmām, bet liek aktīvi darboties un risināt samezglotas situācijas. Oranžā krāsa noder svarīgu elementu izcelšanai. Šī krāsa ir lieliski piemērota ēdināšanas uzņēmumiem, jo tā rosina apetīti.

 

Rozā krāsa, rozā krāsas nozīme: Rozā krāsa simbolizē sievišķību, harmoniju, mīlestību, draudzību, atbalstu, spēju piedot un saprast otru. Rozā krāsa tiek uzskatīta par ļoti dziedinošu krāsu, jo tā nomierina un rada komforta sajūtu. Lai gan šī krāsa ir gaišāka par sarkano krāsu, tomēr arī rozā krāsa simbolizē spēku, enerģiju un panākumus, lai arī vieglākā un maigākā līmenī.

Baltā krāsa, baltās krāsas nozīme: Baltā krāsa simbolizē garīgumu, mieru, aizsardzību, drošību, ticību, godīgumu un kārtību. Šī krāsa raisa pozitīvas domas, tā aizsargā un stiprina ticību. Baltā krāsa lieliski saskaņojas ar citām krāsām, tā ir labs citu krāsu pamats, jo baltā krāsa ļoti labi izceļ citas krāsas.

Pelēkā krāsa, pelēkās krāsas nozīme: Pelēkā krāsa simbolizē reālismu, apvienošanos, uzticību, profesionalitāti, izturību, kvalitāti un stabilitāti. Šī krāsa ir kā tilts starp balto un melno, kā starpstadija. Pelēkā krāsa nekad nav pirmajā vietā, tā ir kā piedeva citām krāsām. Pelēkā ir neitrāla krāsa, tā nepievērš sev uzmanību, rada stabilitātes izjūtu cilvēkā, jo norobežo viņu no apkārtējās pasaules un rosina uz atturīgumu, savaldību, noslēgtību.

20140202110954-39191.jpg

 

20140202110819-64751.jpg

 

Tālāk šīs lapiņas satinu rullīšos un piedarināju klāt sirsniņas ar kārtas nummuru,kāds atbilst sastādītajam vēlmju sarakstam.Tālāk jau nodevu rullīšus ar sarakstu vīra rokās un aicināju viņu salikt rullīsus manis uztaisītajā piramīdā,izveidotajās kabatiņās.Aicinot,tapat kā uztura piramīdai,apakšā salikt rullīšus,kas visvairāk un visvarigākais ir no šī vēlmju saraksta,un ejot uz aukšu,vēlmes bet kurām ikdienā varam arī iztikt un kas ir mazāk svarīgas.

20140202110654-19723.jpg

 

20140202110553-53733.jpg

 

20140202110439-78169.jpg

Piramīdu izveidoju šādu sirds formā,kas apgriezta otrādāk.Sirds Simbolizē spēka un mīlestības vienotību.Sirds ir pasaulē populārākais un pazīstamakais mīlestības simbols.Cilvēki,tapat kā mēs,ticam,ka sirds ir visu domu un jūtu centrs.Sirds,kas ir kā otrādi apgriezts trijstūris,ir simbolisks trauks,dārga,trausla "Vāze" kurā mīlestība tiek turēta un lolota.

Tieši tādēļ sirds ir mūsu piramīdas pamatā,jo visas vēlmes iet caur sirdi,caur mīlestības prizmu.

Šī ir vīra sastādītā piramīda ar viņu vajadzībām,tās tika izkārtotas šādi:

Apaksā:

1-Tuvība

2-gards un silts ēdiens

4-kopīga atpūta

8-skūpsts

9-būt mīlētam

13-Vēlme darīt laimīgu/mīlēt

16-vēlme lai bērni izaugtu gudri un talantīgi

17-stabils darbs/veselība

soli augstāk:

 

3-Apskāvieni

6-vārdi "es tevi mīlu"

7-Miers un klusums pēc darba

10-Jauns,tīrs apģērbs un parfimērija

11-vēlme visu ātri atrast

 

vēl solīti augstāk:

 

5-kartīga māja

14-Sapņi par majas atjaunošanu

15-vēlme pabūt ar draugiem

Bet pašā augšā:

12-doties ceļojumā uz ārvalstīm

 

Šajā vēlmju sarakstā ik pa laikam varētu būt papildinājums,jo ikdienas rodas jaunas vajadzības un vēlmes,piemēram šodien rakstot šo rakstu vīrs izteica ka viņam vajadzētu urbjmašīnas komplektu,lai atvieglotu dažādus mājas darbus.Lai gan daudz,kas ir šajā sarakstā mums jau ir,bet tomēr tas paliek pats svarigākais un tikai viss pārējais ir zemākstāvošs.

 

 

 

 

 

20140202110209-40615.jpg

Nu lūk,šāds ir iznākums mūsu piramīda.

20140202110113-21252.jpg

Bet ķeroties klāt 4 uzdevumam,izlēmu ka no sākuma izveidošu tādu kā solījuma plakātu,kuru pieliksim pie guļamistabas sienas,ik dienas atgādinot par to,ko vēlas vīrs,par viņu vajadzībām.Šaja plakātā ir darbības kuras jau pildu,bet lai padarītu viņu ikdienu krāsaināku,solos,būt Pati labākā sieva viņu iepriecinot,mīlot,skupstot,palutināt ar brokastīm gultā,ierpiecināt ar kādu gardumu,kad ierodas majās no garajām nakts maiņām,rūpŗties gan par viņa gan visu mūsu veselībām,cienot,ilgojoties un pats galvenais piedot un atvainojoties.Es Tevi mīlu dārgais.

20140202105814-18668.jpg

Lūk šeit ir redzami mani pirmie lutināšanas darbi vīriņam,brokastis gultā un kūciņas pārrodoties majās no darba. Šajā nedēļā un arī turpmāk,solos parūpeties par veselību un uz palodzes diedzējot pirmos lociņus,uztaisīt veselības dzērienus vēsajos vakaros skatoties tv ,uztaisot īpasu krājkastīti mūsu majas atjaunošanai un iecerētajām atpūtām kopā un citus darbus.

 

20140202105625-94209.jpg

 

Izveidoju arī kļavas lapas,kurai ir sava nozīme.

Kļavas lapa simbolizē milnieku pāri.Ziemeļāfrikā kļavas lapu liek zem mīlētāju gultas,lai vairotu baudu intīmajā dzīvē.Ziemeļamerikas kļavlapu mēdza likt gultas galā,lai atvairītu dēmonus,stiprinātu mīlestības jūtas un iegūtu mierīgu miegu.Kļavas koks dod sīrupu,kas ir gandrīz tikpat salds ka mīlestība un kļavas lapa kalpo kā mīlas simbols,apzimējot mīļumu un priecāšanos par katru savas dzīves dienu.

 

20140202105446-50020.jpg

 Stipru milestību vēlot,

Baiba.

Labākā sieva 2014: otrais uzdevums

20140120080729-41857.jpg

saulux10 saulux10 04. Feb 2014, 09:50 Supersausins

pasmaidīju par tavu komentāru,krāsaina ir mana ikdiena,pati arīģērbjos kosās un krāsainās krāsās 😉

Supersausins Supersausins 02. Feb 2014, 23:27

Tev japieskir lr krasainakas idejas autore...😀 man patik😀

saulux10 saulux10 02. Feb 2014, 20:45 ElvaS

paldies 😘

02. Feb 2014, 15:48

Laba ideja par lielo sirsniņu. Varētu izmantot kā Adevntes kalendāru, tikai attiecibā uz Valentīndienu 👍