2017. gada jaunākas flīžu dizaina tendences

2017. gada jaunākas flīžu dizaina tendences

14. Dec 2016, 16:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mājokļa iekārtošanā viens no svarīgākajam darbiem ir dizaina izveidošana, kas savā ziņā atspoguļo īpašnieka iekšējo pasauli.

Un, šoreiz runāsim par vienu no funkcionālākajiem apdares materiāliem - flīzēm, kā arī iepazīsimies ar 2017. gada jaunākajām flīžu dizaina tendencēm.

 20161214163838-45232.jpg

Ar katru gadu flīžu dizains kļūst drosmīgāks, netradicionālāks, interesantāks, pat šokējošs, tendences mainās strauji. Populāras ir dažādu audumu (lina, zīda) un citu materiālu (koka, metāla un rūsas, ādas) imitācijas. Plaši un daudzveidīgi ir ziedu tēmas risinājumi gleznojuma, reljefa izšuvuma vai foto tehnikas imitācijā gan uz flīzēm, gan dekoriem. Līdzīgi kā ar atsevišķiem toņiem vannasistabas noformēšanā, šajā gadā dizaineri kā vēl nekad izmanto arī interesantas apdrukās un krāsas. Īpaši populāri ir dabas motīvi: koka miza, marmors, granīta gabaliņš, smiltis, ziedi, viļņi. Turklāt aktuāli ir materiāli, kas spēj ne tikai ar krāsu, bet arī ar tausti spēj nodot tālāk apdrukās teksturu.

20161214163907-78834.jpg 

Horizontāli vai vertikāli ieklātas flīzes, kā arī dažādu izmēru un krāsu variācijas ir paņēmiens, kā telpu vizuāli pagarināt, saīsināt, paaugstināt vai samazināt. Plašuma sajūtu rada lielas (60x120 cm, 33x90 cm un 45x90 cm) un izteikti garenas (10x30 cm, 12,5x33,3 cm, 10x50 cm un pat 10x100 cm) flīzes, klātas gan vertikālā, gan horizontālā pielietojumā. Lielas flīzes it kā «nojauc» telpas robežas un vizuāli palielina mazu telpu. Ieklājot grīdas flīzes diagonālā virzienā, iespējams notušēt mazu un neregulāru telpu nepilnības. Kombinējot dažāda platuma un viena garuma flīzes, kā arī tumšām flīzēm izvēloties gaišas šuves, iespējams radīt izsmalcināti vieglu dinamiku.

 20161214163915-13271.jpg

Starp šī gada neapstrīdamiem favorītiem jāatzīmē koks un dabīgais akmens. Šādam dizaineru risinājumam skaidrojumi ir vairāki. Pirmkārt, koks asociējas ar dabisku tīrību un dabīgumu, un tas nozīmē, ka veicina relaksāciju. Otrkārt, ilgu laiku koka materiālu izmantošana vannaistabu ierīkošanā bija neiespējama to ierobežoto tehnisko īpašību dēļ. Tagad dotais materiāls spēj izturēt lielu mitruma līmeni un dizaineri ar visiem spēkiem cenšas izmantot šo jauno iespēju. Un treškārt, tagad moderni ir dabīgi modeļi, visbiežāk, koka griezuma attēls.

 20161214163900-99076.jpg

Ja atsevišķi apstāties uz modernajiem krāsu salikumiem vannasistabai, tad īpaša uzmanība jāvelta nokrāsām: baltai un pelēkai. Tieši šīs krāsas var nosaukt par galvenajām krāsām vannaistabai šajā gadā. Baltā krāsa ir klasiska krāsa vannasistabu dizainā. Tā iemieso tīrību un rāmumu, piepilda telpu ar svaigumu un vizuāli paplašina nelielu telpu. Baltā krāsā iekārtota vannaistaba veicina atslābināšanos un stresa mazināšanu. Starp citu, par pelēko krāsu. Par šīs krāsas izmantošanu modernas šī gada vannasistabas iekārtošanā var teikt diezgan lakoniski. Modē ir dažādi pelēkās krāsas toņi un to savstarpējie salikumi. Tāda stilistiska pieeja ļauj radīt apjomu un salikt pareizus stila akcentus telpā. Tāpēc vannasistaba, kas iekārtota pelēkos toņos, izskatās cienījami un mierīgi vienlaicīgi.

Cita Santehnika veikalā kopā ar profesionālo konsultantu, varēsiet iegādāties visu nepieciešamo remontam, kā arī izmantot dizainere pakalpojumus bez maksas.

Lai svētki un jaunais gads jūs iedvesmo uz kvalitatīvām pārmaiņām.