Vienmēr aukstas rokas?

Vienmēr aukstas rokas?

05. Nov 2012, 13:30 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Runā, ka cilvēkiem, kuriem ir vienmēr aukstas rokas, esot grūti iekļauties sabiedrībā, jo viņi mīl laiku pavadīt vienatnē. Lai arī kādi būtu mīti par aukstu roku iemesliem, izmēģini šo īpaši sildošo procedūru.

Lai plaukstas kļūtu siltas, ir jāpalielina asinsrite. Vislabākais paņēmiens – kontrasta vannas. Sagatavo divas bļodas ar ūdeni. Vienā ielej karsto ūdeni, kuram pievienoti daži piparmētru vai eikalipta ēterisko eļļu pilieni (tos iepriekš izšķīdini saujā sāls, jo citādāk pilieni peldēs pa ūdens virsmu un vajadzīgo efektu nesniegs). Šīs ēteriskās eļļas palīdzēs ādai paātrināt asinsriti. Bet otrā bļodā ielej aukstu ūdeni bez īpašām piedevām.

Tad divas minūtes rokas turi siltajā ūdenī, 30 sekundes – aukstajā. Tā kontrasta peldes atkārto piecas reizes. Noslēdz ar auksto ūdeni.

Šis ir lielisks paņēmiens, lai rokas ļoti ātri sasiltu. Arī pēc aukstas rudenīgas pastaigas.

Starp citu darbā šo pašu recepti (vienīgi bez ēteriskajām eļļām) vari izmantot zem tekoša krāna. Vispirms pasilti rokas siltā ūdenī, tad uzlaid tām auksta ūdens šļakstus. Tā temperatūras maiņu atkārto, kamēr rokas siltas. Turklāt būsi ieguvusi arī papildus iedarbību. Bioenerģijas pētnieki zina stāstīt, ka mazgājot rokas tekošā ūdenī, aizskalojas dienas laikā uzkrātā negatīvā enerģija.

Kāda ir tava ātrā metode roku sasildīšanai?

Sieviešu Klubs