Kā kopt kuperozu ādu?

Kā kopt kuperozu ādu?

02. Nov 2012, 11:56 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Par kuperozu ādu sauc tādu, kurai ir ļoti liela jutība un izteikti redzami asinsvadiņi. Ja šai problēmai pievienojas vēl pūtītes, nepieciešama kompleksa ārstēšanas kūre.

Konsultē Violeta Kalniņa, Estētiskās Dermatoloģijas klīnikas kosmētiķe.

Tas ir tādēļ, ka kuperoze un pinnes ir divas dažādas ādas problēmas, kuras katra prasa savu īpašo uzmanību. Sievietēm ar izteiktiem asinsvadiņiem ieteicams lietot tikai tādus krēmus, kuri paredzēti tieši šādai ādas problēmai. Tie palīdz profilaktiski – novērš nepatīkamo diskomfortu un arī vizuāli mazina ādas apsārtumu, bet ārstnieciska efekta no krēmiem vien nebūs.

Ja jau vairākus mēnešus ciet no palielinātiem asinsvadiņiem uz ādas, ilgāk nemokies. Diemžēl paši no sevis tie nepazudīs. Īstais laiks doties pie dermatologa. Viņš, izvērtējot problēmas nopietnību, ieteiks, kura ārstniecības metode tev būtu vispiemērotākā. Šobrīd kosmetoloģijā pret ādas kuperozi visbiežāk izmanto trīs procedūras: lāzeri, injekcijas vai aukstuma terapiju. Lāzera procedūras laikā speciālists maigi piededzina asinsvadiņus, izvēloties injekcijas, asinsvados tiek ievadīts šķidrums, kas padara neredzamu ādas sārtumu, savukārt aukstuma terapijas laikā asinsvadus piesaldē.

Kad ar kuperozi daudz maz ir tikts galā, var ķerties pie pūtīšu neitralizēšanas. Derēs tie paši ķīmiskie pīlingi vai augļskābes procedūras, jo tās palīdz ādai ātrāk atjaunoties, veicina virsējā slāņa nolobīšanos un izsitumu izzušanu.

Vai esi kādreiz cīnījusies ar ādas kuperozi? Kura metode tev palīdzēja vislabāk?

Sieviešu klubs