Par visuzticamāko kontracepcijas veidu 31% māmiņu uzskata prezervatīvus

25. Oct 2012, 09:30 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Aptauja ir galā, un laiks noskaidrot tās rezultātus, kas ļaus saprast, kura ir tā uzticamākā kontracepcijas metode un kam māmiņas dod priekšroku krūts ēdināšanas laikā.

Kontracepciju lieto 77% aptaujāto, pārējie 23% - neizsargājas. Kontracepciju mainījušas no vienas uz otru ir 58% māmiņu, 64% gadījumu šķita, ka tā vienkārši konkrētajai sievietei nav piemērota, savukārt, 30% aptaujāto mainījušas kontracepcijas metodi, jo sākušas pieņemties svarā, un tikai 10% pievīlusi neuzticama kontracepcijas metode.

Lielākā daļa aptaujāto šobrīd izmanto prezervatīvu (34%), otrais populārākais izsargāšanas veids ir pārtrauktais dzimumakts (20%), aiz kura ierindojas parastā spirāle (16%) un hormonālās tabletes (10%).

Ne visai populāra izrādījusies vaginālā kontracepcija (4%), hormonālā spirāle (6%), hormonālais riņķītis (4%) un minipilles. Avārijas kontracepciju izmantojis tikai 1% aptaujāto.

Par visuzticamāko kontracepcijas veidu māmiņas uzskata prezervatīvus (31%) un hormonālās tabletes (20%). Par uzticamu uzskatīta tiek arī hormonālā spirāle (13%) un parastā spirāle (11%). Bet ir māmiņas, kas tic, ka visuzticamākā ir auglības atpazīšanas metode vai arī  - nenodarbošanās ar seksu vispār.

Pietiekami informētas par pieejamiem kontracepcijas veiciem ir 78% aptaujāto.

Ar krūti barojošās māmiņas pamatā izvēlas lietot prezervatīvus (49%) vai arī ļaujas pārtrauktajam dzimumaktam (23%). Un tomēr, ir māmiņas, kas vēlas pasargāt sevi no nevēlamas grūtniecības arī krūts ēdināšanas periodā, tāpēc par labu viņas atzīst parasto spirāli (12%) vai hormonālo (7%).

No visiem aptaujas aizpildītājiem izvēlamies vienu, kurš saņems dāvanu karti  grupas nodarbību apmeklēšanai 10LVL vērtībā!

un tā ir - dalībniece, kuras e-pasts sākas ar eliza_kurzemniece@...

Apsveicam un par balvas saņemšanu sazināsimies personīgi!


Tiešraidi atbalsta:

www.atceries.lv

IPhone un IPad ierakstu skaties šeit!

Māmiņu ONLINE TV videosaruna: bērna plānošana un mūsdienīga kontracepcija. Spied Play un skaties!