Brīvdienas sev, mīļotajam, ģimenei un ēdienam! Iesaka Inga Ruņģe

Brīvdienas sev, mīļotajam, ģimenei un ēdienam! Iesaka Inga Ruņģe

26. Oct 2012, 15:44 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Šajā nedēļas nogalē Ajūrvēdas speciāliste Inga Ruņģe tev iesaka pavadīt laiku ar ģimeni, palutināt sevi un savu otro pusi, kā arī ieviest jaunu brīvdienu tradīciju – eksperimentus kulinārijā!  

„Tā kā sestdienas ir Saturna dienas, tās nekādā gadījumā nav piemērotas mājas uzkopšanai (protams, ja pēc tam – visu nākamo nedēļu – negribi pavadīt nodarbojoties ar uzkopšanas darbiem). Tādēļ vislabāk, ja mājas soli tomēr veiksi pirmdienā, otrdienā vai ceturtdienā, vai nu pirms vai pēc nedēļas nogales.

Toties sestdiena ir ģimenes diena, kad pavadīt laiku ar saviem mīļajiem! Šajā sestdienā visiem kopā noteikti iesaku izbraukt un pabūt kaut kur pie dabas,” stāsta Inga Ruņģe.

Savukārt svētdiena lai kļūst par sevis lutināšanas dienu!

„Šo svētdien ar savu otro pusīti viens otru varat iepriecināt ar ķermeņa masāžu. Tā kā darbadienās tai parasti neatliek laika, masāžu var ieviest par ik mēneša tradīciju, un reizi mēnesī, svētdienā viens otru varat kārtīgi izmasēt ar aromātisko mandeļu, kokosa vai sezama eļļu,” iesaka Ajūrvēdas speciāliste.

Tāpat Inga Ruņģe brīvdienās (gan sestdien, gan svētdien) iesaka pagatavot kaut ko gardu!

„Jau šajā nedēļas nogalē pat sev vari izvirzīt mērķi vai nu katru sestdienu vai ik svētdienu pagatavot kādu jaunu, pašizdomātu ēdienu, bet no visām izmēģinātajām brīvdienu ēdienu receptēm veidot savu pavārgrāmatu.”

Lūk, Inga Ruņģe atklāj divas savas jaunākās receptes!

Ceptais brokastu biezpiens

„Es iesaku izmēģināt pagatavot pašai savu biezpienu - tas ir ātri un vienkārši, turklāt šis biezpiens ir daudz garšīgāks nekā veikalā pirktais,” pārliecināta speciāliste.

Pagatavošana:

Katliņā lej divus litrus piena. Kad tas sāk vārīties, pienam pielej vienu litru ķefīra un vēl nedaudz pavāra. Pēc tam gatavo masu izkāš caur sietu un biezpiens gatavs!

To var ēst gan tāpat - ar krējumu, gan arī apcept.

Uz pannas lej olīveļļu un biezpienu apcep no abām pusēm. Pasniedz ar riekstiem vai žāvētiem augļiem!

„Tas ir visfantastiskākais brokastu ēdiens, kas no rīta sniegs pietiekami daudz enerģijas, sāta sajūtas un nepieciešamā kalcija daudzuma,” tā Inga Ruņģe.

Mērce pusdienām

Pagatavošana:

Gabaliņos sagriež tomātus un apcep. Tad sarīvē sieru un pievieno tomātiem. To skābuma ietekmē, siers šķīdīs, veidojot viendabīgu masu. Atliek vien pievienot saldo krējumu un mērce gatava!  

Līva Zaksa

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kuru no Ingas Ruņģes padomiem šajās brīvdienās izmēģināsi tu? Kas tev padomā šai nedēļas nogalei – ko jaunu izmēģināsi? 

Eksperts

Inga Ruņģe

ajūrvēdas speciāliste
Inga Ruņģe Vecāku skolā