Kāpēc kliedzu uz savu vecāko meitu?

Kāpēc kliedzu uz savu vecāko meitu?

11. Aug 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēkšņas dusmu lēkmes ir viena no depresijas pazīmēm. Tu neproti dusmoties, tāpēc dusmas pārvēršas kliegšanā. Konsultē Sieviešu Kluba eksperte geštaltterapeite Solvita Vektere. 

Aizturētas dusmas vienmēr atradīs veidu, kā izpausties. Varbūt bieži pārsakies? Izgāz dusmas uz svešiniekiem? Par sevi vājākiem? Bieži slimo?

Ja uz visiem jautājumiem vari atbildēt apstiprinoši, ir jāstrādā ar agresiju. Jāatrod dusmu iemesls? Vai maz pati apzinies, ka visa vaininieks ir dusmas?

Parasti tie cilvēki, kas neprot savas dusmas integrēt savā dzīvē un neprot no tām atbrīvoties dabīgā ceļā, savā dzīvē nonākuši strupceļā. Tas gan notiek smalkos zemapziņas procesos. Visticamāk sievietes vai vīrieši nemaz neapzinās, ka stāv strupceļā. Nē, tu neesi ne ļauna, ne agresīva! Un arī savai vecākajai meitai nevēli sliktu! Vienkārši esi apjukusi savu slēpto, neapzināto problēmu dēļ. No strupceļa sajūtas ir jāatbrīvojas. Bet to izdarīt var diemžēl tikai pie psihoterapeita.

Vai esi kādreiz meklējusi konsultāciju pie psihoterapeita? Nez kādēļ joprojām sabiedrībā pret psihologiem joprojām ir diezgan lieli aizspriedumi.

Sieviešu Klubs