Sastāvdaļas:
100g sviests,kas pastāvējis istabas tempertūrā
1/2 glāze cukurs
1 paciņa želeja (80g,man bija ķiršu)
1 maza ola
milti ap 2 glāzēm,mīcot manīs precīzi
1/2 tēj.k šķīstošais raugs
garšvielas pēc velēšanās-vaniļas cukurs,kanālis,citrusa miziņas,es ieliku piparkūku garšvielu
Pagatavošana:
Sviestu putojam ar cukuru,garšvielām,pievienojam olu un turpinam putot līdz massa paliek viendabīga.Pievienojam raugu un želejas maisījumu(tādu nepagatavotu kā no paciņas)Visu vēl saputojam.
Beram klat miltus un maisam,mīcam līdz mīkla nelīp pie rokām. Liekam ledusskapī uz 2 stundām.
Pēc tam izrullējām un spiežam ar vienu glāzi aplīšus,ar nedaudz mazāku glāzi iespiežam rieviņu kā pogām.Ar kokteiļsalmiņu izspiežam caurumiņus.var divus un var četrus.
Liekam uz cepamās plāts,kur ieklats cepamais papīrs.
Cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm,līdz cepumi ir kļuvuši sausi un vairs nav spīdīgi kādi bija pirms cepšanas.
Tikko no cepamās plats cepumi vēl ir ļoti mīksti, bet atdziestot tie kļūst cietāki, kraukšķīgāki.
No šīs mīklas man sanāca 3 paplātes ar podziņām.Aptuveni uz vienas paplātes 40 podziņas.
Cepumi no šķīvja pazuda nemanot,vīram un dēlam ļoti garšoja.Cepumi pēc garšas kā piparkūkas,kraukšķīgi,aromātiski.
Želeja dod ne tikai krāsu,bet arī to kraukšķīgumu.izmantot var jebkuras krāsas želeju.
Ļoti interesanti cepumini.
Var jau būt,ka pavisam maziem nē,bet tik pat labi ir konfektes tārpiņi 😃
Bet manam dēlam jau 5 un zin,kas ir kas.Par mazākiem gan nezinu.
gribu!!!!! 😃
Var jau būt,ka pavisam maziem nē,bet tik pat labi ir konfektes tārpiņi 😃
Bet manam dēlam jau 5 un zin,kas ir kas.Par mazākiem gan nezinu.
gribu!!!!! 😃