Emocionālās veselības nedēļa – piesakies uz lekcijām

Emocionālās veselības nedēļa – piesakies uz lekcijām

05. Oct 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šogad no 8. līdz 13. oktobrim Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatikas klīnika rīko Emocionālās veselības nedēļu, kuras laikā ikvienam bez maksas būs iespēja piedalīties dažādās speciālistu vadītās lekcijās. Lielāka uzmanība tiks pievērsta sociālajiem darbiniekiem, izglītības darbiniekiem un medicīnas darbiniekiem, tiem attiecīgi atvēlot 9., 10. un 11. oktobra tēmas. Emocionālās veselības nedēļa noslēgsies 13. oktobrī ar Ģimenes dienu „Mums kopā ir labi!”, kad RSU Psihosomatikas klīnika gaidīs ciemos ģimenes.

Uz lekcijām jāpierakstās, zvanot 67625655 vai rakstot uz info@psihosomatika.lv.

Emocionālās veselības nedēļas aktivitātes dalībniekiem ir bez maksas. Emocionālās veselības nedēļa tiek īstenota ar Veselības ministrijas atbalstu.

9. oktobris – Sociālo darbinieku diena

9. oktobrī Emocionālās veselības nedēļas ietvaros RSU Psihosomatikas klīnikā notiks īpašas lekcijas un diskusijas sociālajiem darbiniekiem. Visi laipni aicināti ierasties klīnikā jau no plkst. 15:00, lai kopā ar dr. Agitu Lazdiņu iepazītos ar psihoterapijas elementiem un vēsturi, kā arī klīnikas telpām.

Lekcijas:

16:00-17:00 – „Iespējas veicināt emocionāli veselīgu gaisotni sociāli nelabvēlīgos apstākļos” /asoc. prof. dr. Gunta Ancāne/

17:00-18:00 – „Bērni ielās: iemesli un risinājumi” /dr. Ingrīda Rateniece/ 

10. oktobris – Izglītības darbinieki kā otri vecāki?

Kā saglabāt emocionāli labvēlīgu gaisotni, lai tajā būtu patīkami gan bērniem, gan viņu pedagogiem? To 10. oktobrī no plkst. 15.00 būs iespējams uzzināt RSU Psihosomatikas klīnikā Emocionālās veselības nedēļas ietvaros.

Šajā dienā:

16:00-17.00 – dr. Ingrīdas Ratenieces lekcija „Iespējas veicināt emocionāli veselīgu  gaisotni komplicētos apstākļos”  

17:00-18:00 – diskusija „Vecāki – atbildīgie par bērna personības veidošanos. Skolas ietekme” un sarežģītāko gadījumu analīze

Visi laipni aicināti ierasties klīnikā jau no plkst. 15:00, lai kopā ar dr. Agitu Lazdiņu iepazītos ar psihoterapijas elementiem un vēsturi, kā arī klīnikas telpām.

11. oktobris – Pienākums palīdzēt citiem. Kas palīdzēs pašam?

Lai palīdzētu neizsīkt medicīnas darbinieku spēkiem, 2012. gada 11. oktobrī Emocionālās veselības nedēļas ietvaros RSU Psihosomatikas klīnikā būs īpaša Medicīnas darbinieku diena, uz kuru aicināti ārsti un medicīnas nozarē strādājošie.

Programmā:

16:00-16:30 –  asoc. prof. dr. Guntas Ancānes lekcija „Emocionālais distress kā veselības problēmu cēlonis”

16:30-17:00 – dr. Artūra Utināna lekcija „Jaunākie pētījumi neirozinātnēs”

17:00-17:30 – dr. Daces Jubases lekcija „Izdegšanas sindroma profilakse ārstiem”

17:30-18:00 – dr. Baibas Gerhardes lekcija „Paaudžu nesaskaņas”

Visi laipni aicināti ierasties klīnikā jau no plkst. 15:00, lai kopā ar dr. Agitu Lazdiņu iepazītos ar psihoterapijas elementiem un vēsturi, kā arī klīnikas telpām.

 

13. oktobris – Ģimeņu diena „Mums kopā ir labi!”

Noslēdzot Latvijas pirmo Emocionālās veselības nedēļu, RSU Psihosomatikas klīnika 13. oktobrī pie sevis gaida ģimenes, lai kopīgi īstenotu Ģimenes dienu „Mums kopā ir labi!”.

Ģimenes dienā ikviens laipni aicināts uz RSU Psihosomatikas klīniku, kur būs gan spēles un rotaļas bērniem, gan izglītojošas lekcijas vecākiem, gan iespēja visiem kopā apskatīt klīnikas telpas, veicot Roršaha testu (proti, tintes traipu testu), piedaloties Junga eksperimentā un viesojoties seansā pie Zigmunda Freida. Lekciju un nodarbību sākums jau no plkst. 12.00.

Ģimenes dienas laikā bērni varēs piedalīties zīmēšanā, veidošanā, aktīvās rotaļās, ka arī galda spēlēs. Asoc. prof. dr. Guntas Ancānes un dr. Ingrīdas Ratenieces lekcijās vecākiem būs iespēja uzzināt, kā izaudzināt laimīgu bērnu un ko darīt, kad bērns „niķojas”. Dr. Baiba Gerharde skaidros, ko nozīmē greizsirdība ģimenēm, bet dr. Maija Kārkliņa sniegs atbildi uz jautājumu „Kā saprasties ar pusaudzi?”.

Psihosomatiskas klīnika atrodas Kapseļu ielā 23, Rīga (Pārdaugava).

Tālrunis: 67625655

E-pasts: info@psihosomatika.lv

www.psihosomatika.lv