Sastāvdaļas:
1kg āboli
0,5kg ķirbis (jau nomizots un bez sēklām)
1 sarkanā paprika
2 tēj.k rīvēts svaigs ingvers
1kg cukurs
2 tēj.k vaniļas cukurs
5 smaržīgie pipari
7 krustnagliņas
Pagatavošana:
Ābolus samizojam,izņemam serdi un smalki sagriežam. (jo smalkākos gabaliņos viss būs sagriezts,jo ātrāk izvārīsies)
Ķirbi nomizojam,izņemam sēklas un sagriežam plānos gabaliņos.
Paprikai izņemam sēklas un arī smalki sagriežam.
Ingveru sarīvējam uz smakās rīves.
Visu šo liekam katliņā,uzberam cukuru un izmaisam.Liekam ledusskapī lai sasulojas,ap 2 stundām.
Pēc tam liekam vārīties zem vāka uz neielas uguns līdz viss sāk šķīst.
Sablenderējam un izlaižam caur sietiņu. Pievienojam 7 krustnagliņas,5 smaržīgos piparus,vaniļas cukuru pavāram kādas 7 minūtes un liekam burkās.
Ievārījumam nav nemazākās ķirbja garšas.(man nepatīk izteikta ķirbja garša) Ļoti skaista krāsa un tiešām labi garšo.