Labdien!
Atkal iegādājos savu mīļāko žurnālu "Pie GALDA!" 2012. septembra numuru, kur ieraudzīju recepti, kuru nolēmu pamēģināt.
Lai dažādotu gaļas ēdienu ēdienkarti, pagatavoju cūkas fileju ābolu sulas un ābolu etiķa marinādē. Kas tai nepieciešams un kā to pagatavot? Skaties tālāk!
Sastāvdaļas:
2 cūkas filejas (~ 400 g katra) – man bija 1 ~ 300 g.
Marinādei:
0,5 l ābolu sulas
100 ml ābolu etiķa
2 ēd. k. rupjā sāls
10 daiviņu ķiploku
1 ēd. k. ķimeņu
2 ēd. k. medus
0,5 tējk. malta kardamona
Glazūrai:
1 ēd. k. sviesta
2 ēd. k. medus
5-6 veseli skābeni āboli
2-3 sīpoli
Piebilde:
Es liku visu uz pusi mazāk un kardamonu vispār neliku.
6 porcijas
Pagatavošana:
Dziļā traukā liek veselas filejas.
Bļodā sajauc ābolu sulu (paši spiedām), ābolu etiķi, medu, ķimenes, sāli un kardamonu. Iegūto marinādi pārlej filejām.
Ķiploku daiviņas nemizo, bet ar naža spalu sadauza un pievieno marinādei.
Pārsedz ar foliju un liek aukstumā vismaz 4 stundas iemarinēties (man sanāca mazāk).
Tad fileju pārliek cepamajā traukā. Apkārt kārto veselus ābolus, 4 daļās sagrieztus sīpolus un ķiploku daiviņas no marinādes (bildē jau apsmērēta fileja).
Sviestu sajauc kopā ar medu un kārtīgi apsmērē filejas.
Liek līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un cep vismaz 45 minūtes. Pirmās 20 minūtes, lai gaļa neapdegtu, to var apklāt ar foliju (man folija bija visu laiku, tādēļ gala rezultāts pabāls, bet tas nemaina garšu). Piebilde: man prasījās mazliet skābumiņa (nāk. reizē turēšu marinādē ilgāk).
Cepeti ieteicams pasniegt karstu, kopā ar aromātisku kartupeļu biezeni. Ceptie āboli un sīpoli būs sulīga piedeva pie aromātiskās gaļas. Var arī ābolus nokasīt no serdītēm un sablendēt kopā ar sīpoliem. Būs lieliska mērce cepetim!
Lai labi garšo!
Kā tas viss garšoja? Pamēģini – uzzināsi! :)
Kāpēc gan ābolu ņamma nevar būt sāļais ēdiens?
Maija
Ja netraucē medus saldumiņš, tad visādi citādi gaļa garšīga. 😀
jau iemarinēju
Lai sanāk garšīgi! 😀
Paldies! 🌷