Sarkano biešu džems ar apelsīniem

Sarkano biešu džems ar apelsīniem

06. Sep 2012, 13:30 taschinka taschinka

Vēl pāris gadus atpakaļ es nevarēju iedomāties,ka burkānus vai ķirbjus liek saldajos,konditorejas izstrādājumos.Bet tagad šķiet viss neparastais ir tik interesants un piesaistošs.

Ir jau izmēģināts burkānu un kabaču ievārījums.Pienāca laiks noprovēt bietes ievārījumā.Tā kā sarkanās bietes bieži izmantoju kūkās,kēksos un krēmos,tad zināju,ka arī ievārījums sanāks.

 

Sastāvdaļas:

1kg sarkanās bietes

2 apelsīni

5 smaržīgie pipari

5 krustnagliņas

2 tēj.k vaniļas cukurs (Dancuker)

1/2 paciņa Dancuker ievārījuma cukurs (divi vienā)

250ml ūdens(ja mājās ir aizķēries sarkanvīns,tad var ūdens vietā pusi ņemt vīnu)

Pagatavošana:

Bietes izvāram gatavas.Nomizojam,sarīvējam,sablenderējam.Apelsīniem norīvejam miziņu,pievienojam bietēm.Nomizojam apalesīnus un mīkstumu liekam pie bietēm.Visu kopā sablenderējam līdz viendabīgs.

 

Pielejam ūdeni,pievienojam garšvielas un vāram 10 minūtes.Tad pieberam cukuru un turpinam vārīt vēl kādas 20 minūtes.

Garšvielas varam likt kādas vēlamies un pēc pašu garšas.

 

Liekam sterilizētās burkās.

 

Tā kā bietēm ir īpatnēja garša,tad negalvoju,ka pilnīgi visiem garšos.Šis ievārījums nav tāds,kā piemēram zemeņu,kuršs garšo gandrīz katram,tas ir pavisam citāds.

Man pat šķiet,ka pie šīs garšas jāpierod.Nav tā,ka vienu reizi nogaršojot var patikt vai nepatik.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 25. Sep 2012, 23:00

INTERESANTI 👍