Ziemassvētku kēkss

Ziemassvētku kēkss

14. Dec 2011, 10:30 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

 

- ( izmantotās glāzes tilpums 250ml) - 3 mazas olas - 100g sviests   - 1 glāze skābais krējums - 1,5 glāzes milti - 2 tēj.k cepamais pulveris - 1 citrona miziņa - 1 ēd.k citrona sula - dažādi žāvēti,kaltēti augļi,ogas,rieksti, (kopā 1 glāze ) (man bija žāvētas plūmes,dateles,rozīnes,kaltētas dzērvenes,kokosa skaidiņas,saulespuķu sēkliņas,bet var visu kas vien garšo) - krāsainā marmelāde 8 gabaliņi - 1 glāze cukurs,bet tas būs salds kēkss,ja vēlas mazāk saldu,tad 1/2 glāze - 2 ēd.k rums,konjaks,bet tā kā man nebija es aizvietoju ar sarkanvīnu

 

 

Pagatavošana: 30 minūtes pirms keksa gatavošanas,sagriežam žāvētos augļus mazākos gabaliņos un aplejam ar rumu,konjaku vai kā es ar sarkanvīnu un vēl pievienojam citrona sulu un citrona miziņu.Izmaisam un ļaujam atdzīvoties žāvējumiem,ik pa 10 minūtēm,(aptuveni) apmaisam. Olas saputojam ar cukuru līdz krēmīgai masai,līdz cukurs ir izkusis,pievienojam skābo krējumu,saputojam. Pievienojam izkausētu ,atdzesētu sviestu un vēl saputojam. Pievienojam miltus sajauktus ar cepamo pulveri,saputojam. Maisam iekšā saulespuķu sēkliņas,kokosa skaidiņas,riekstus,,mazos gabaliņos sagrieztu marmelādi un atdzīvojušos žāvētos augļus ar visu šķidrumu. Ar karoti izmaisam. Liekam formā un cepam ap 180 grādiem ap 50 minūtēm,protams atkarīgs kāda forma.Man 28cm.Jo plānākaā kārtā mīkla,jo ātrāk cepas.var arī mazās keksa formiņās cept ap 20-30 minūtēm.Līdz keksa virsa ir skaisti brūna.

 

 

Gatavo keksu atdzesējam un tad izņemam no formas. Dekorējam kā vēlamies,es izkausēju vienu marmelādi,pārlēju pāri un apbēru ar kokosa skaidiņām.

 

 

Ļoti maigs,gards kekss,garšas ziņā tieši kā priekšs Ziemassvētkiem.

 

 

 

Recepšu konkurss turpinās: gaidām gardāko Ziemassvētku uzkodu receptes!

taschinka taschinka 14. Dec 2011, 13:27

es arī esmu keksa mīļotāja,bet vienīgi ne veikala,jo tie ir sausi,drūpoši,man garšo mitri keksi.