Zeltainie pīrādziņi!

Zeltainie pīrādziņi!

05. Jan 2012, 00:00 taschinka taschinka

Zinu, ka ļoti daudziem garšo gaļas pīrādziņi, bet lielākai daļai ir bail tos gatavot. Daudzus biedē rauga mīklas pagatavošana, bet gribu jūs iedrošināt un pamudināt izmēģināt manu recepti gardiem, skaistiem, zeltainiem pīrādziniem.

Šī ir mana ideālā pīrādziņu recepte un citu nemaz nevēlos. Varbūt arī Jums tā noderēs.

Esmu pārliecināta, ka šie pīrādziņi sanāks arī tiem, kas nekad nav neko tādu gatavojusi, jo šī mīkla ir ļoti vienkārša un draudzīga.

 

 

 

Sastāvdaļas

* 500ml piens

* 1kg milti(var aiziet mazliet vairāk,mīcot redzēs precīzāk)

* 50g svaigais raugs

* 1 ola

* 2 tēj.k sāls

* 150g sviests/margarīns

* 50 ml eļļa

* 1/4 glāzes cukurs (ja cepsiet ko saldu,tad cukuru pievienojiet vairāk ap 1/2 glāzi)

 

Pagatavošana:

 

Siltā pienā izšķīdinam raugu,labi ir maisīt ar putojamo slotinu.

 

Pievienojam olu,izmaisam,pievienojam sāli,cukuru.

 

Izmaisam un atstājam,kamēr izsijājam miltus.

 

Izsijātos miltus lēnām iemaisam piena maisījumā.

 

Atstājam,kamēr izkausējam sviestu/margarīnu,atdzesējam,lai nav karsts.

 

Tas var būt mazliet silts,bet noteikt ne karsts.Sviestam/margarīnam pievienojam eļļu un šo visu lejam iekšā mīklā un izmaisam,izmīcam,ja nepieciešami vēl milti,tad pievienojam, uzmanīgi,nepārcenšamies.

 

Mīklai jābūt mazliet lipīgai,ļoti ellastīgai,maigai.Kārtīgi izmīcam.

 

Liekam ieeļļotā traukā,kam pārsedzam pārtikas plēvi un dvieli.Cepeškrāsni uzsildam līdz 40 grādiem un izslēdzam.Tur liekam mīklas trauku raudzēties uz stundu.

 

Mīkla palielināsies 2-3 reize.

 

Kamēr raudzējas mīkla,gatavojam pildījumu:

 

2 lielus sīpolus smalki sagriežam,liekam uz pannas eļļā cepties,sautēties.

 

Žāvētu speķi ap 200g un kūpinātu cūkgaļu ap 600g sagriežam mazos gabaliņos.Liekam klāt sīpoliem un sautējam 5-7 minūtes,lai garšas savelkas.

 

Bet ir vēl viens variants pīrādziņu pildījumam:tāds kā picas pildījums.

 

2 lieli sīpoli

200g kūpināts speķis

500g kūpināta cūkgaļa

2 lieli marinēti vai skābēti gurķi

4 ēd.k tomātu mērce

2 ēd.k majonēze

2 tēj.k garšviela picai

 

Sīpolus apcepam eļļā,pievienojam smalki sagrieztus marinēus vai skābētus gurķus,tad gaļu.Sautējam šo visu.

Beigās pievienojam tomātu mērci un garšvielu maisījumu picai-oregano,majorāns,baziliks.Kad šis gardums ir gatavs pievienojam mazliet majonēzi.

Izmaisam un atdzesējam,tad pildam pīrādzinos.

 

 

 

 

Uzraudzēto mīklu izrullējam,izspiežam ar glāzi aplīšus un liekam pildījumu,tā bagātīgi.

 

Pirms liekam pildījumu,katru aplīti saplacinam.Aiztaisam šuvi,lai neveras valā,tad pīrādziņu pamīcam rokās,šādi izveidojot formu un liekam uz cepampannas ar šuvi uz leju.

 

Kamēr gatavojam nākamos pīrādziņus,tikmēr jau tos,kas gaida apsedzam ar dvieli.

 

Sagatavotos pīrādziņus apsmērējam ar sakultu olu un cepam ap 190 grādiem ap 15-20 minūtēm.

 

Gatavos pīrādziņus liekam bļodā un pārsedzam ar dvieli,šādi ļaujam tiem atdzist.

 

No šī mīklas daudzuma sanāk 40 lieli pīrādziņi ap 11cm gari.Tā kā nav maz.

 

Pīrādziņi ir ļoti maigi,mīksti,vienkārši burvīg.Glabājas vairākas dienas tik pat mīksti kā tikko cepti.

 

 

 

Lielu prieku sagādā, ka cilvēki raksta, ka mīkla esot izdevusies, pīrādziņi vairāk kā vienkārši gardi!

Prieks,ka citiem,noder,izdodas un garšo!