Zeltainie kartupelīši

Zeltainie kartupelīši

30. Apr 2012, 13:48 taschinka taschinka

Gatavojam jaunās ražas kartupeļus.


Nomazgājam ar švammi jaunos,vislabāk mazus kartupeļus.Man šķiet,ka ar aso trauku švammi ļoti labi un ātri var tikt galā ar jauno kartupeļu mizu.Bet varam arī kartupeļus nemizot,tik nomazgāt,jo tie tiks vārīti un pēc tam jau var mizot,kā jums ērtāk.

 

Vāram kartupeļus līdz tie pusgatavi.

 

Trauciņā sajaucam citrona sulu un eļļu. 2:1 Pievienojam garšvielas,kas domātas kartupeļu ēdieniem,vai arī kādas jums tīk.Visu šo izmaisam.

 

Cepamtraukā liekam kartupeļus,kas nomizoti,novārīti vai novārīti un nomizoti.Pāri lejam šo maisījumu,izmaisam kartupeļus,lai visi būtu šajā garsvielu amisījumā.

 

Liekam cepeškrāsnī uz kādām 20-30 minūtēm ap 200 grādiem.

 

Ik pēc 10 minūtēm labi būtu apmaisīt,lai nepielīp pie trauka un labāk apcepas.

 

Kartupeļi sanāk ar viegli krauksķīgu ārpusi.Citrons dod skaistu krāsu un neparastu garšu.Šādus kartupeļus cepu divas reizes un vienā vēl pievienoju 1 tējkaroti medu,tā kā to arī iesaku pamēgināt.Var arī pievienot dilles,bet tā kā dēls dilles neēd,tad es tās sev atsevišķi pielieku.

 

08. Jul 2011, 14:28

👍