Zelta likumi cīņā ar kredītsaistībām

Zelta likumi cīņā ar kredītsaistībām

15. Feb 2010, 10:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja esat nokļuvuši finansiālās grūtībās un nespējat apmaksāt ikmēneša kredīta maksājumu, der atcerēties dažus Zelta likumus, lai neiekultos vēl lielākās ķibelēs. Māmiņu Kluba radio par to pastāstīja Latvijas kredītņēmēju apvienības konsultantes  - Diāna Rasa un Vineta Sprugaine.

 

Zelta likums nr. 1

 

Brīdī, kad saprotiet, ka nevarēsiet veikt ikmēneša maksājumus bankai, nekādā gadījumā NEAIZŅEMIETIES naudu ne no privātpersonām, ne no kādiem citiem kreditoriem. Nav arī jāslēpjas un jāizliekas, ka problēma nepastāv, bet gan jāvēršas bankā.

 

Zelta likums nr2

 

Ļoti svarīga ir rakstiska komunikācija, nevis tikai sarunas ar bankas darbiniekiem pa telefonu. Saprotot, ka ienākumi ir kritušies, cilvēkam ir jāraksta bankai oficiāla vēstule divos eksemplāros, kur kredītņēmējs brīvā tekstā izklāsta savu radušos situāciju un piedāvā summu, ko viņš var maksāt mēnesī. Jāpiedāvā ir reāla summa, nevis tāda, ko tā vai tā pēc pāris mēnešiem nevarēs samaksāt. Cilvēkam arī jālūdz bankai atbildēt rakstiski 30 dienu laikā. Ja šajā termiņā banka neatbild, jāraksta vēlreiz, lūdzot atbildēt.

 

Kad kredītņēmējs saņem atbildi no bankas, vislabāk ir meklēt speciālistu palīdzību, lai saprastu, ko tad īsti banka piedāvā. Bieži vien cilvēki sapriecājas, ka ir atrast risinājums un nedomājot paraksta papīrus, neapzinoties, ko tas īsti nozīmē. Speciālists, kurš var palīdzēt ir jurists, notārs, advokāts vai var vērsties arī Latvijas kredītņēmēju apvienībā, lai noskaidrotu, ko nozīmē jaunais papildlīgums ar banku.

 

Zelta likums nr. 3

 

Kredītņēmējam jāpanāk rakstiska vienošanās ar banku, lai būtu skaidrība, ko tad samazinātajā mēneša maksājumā cilvēks apmaksā. Varbūt tie ir tikai soda procenti un pamatsumma tā arī paliek nemaksāta.

 

 

Vairāk par kredītņēmēju tiesībām klausies ŠEIT!

taschinka taschinka 16. Jun 2010, 22:02

nu nekas,kas darits tas darits.

taschinka taschinka 16. Jun 2010, 20:53

neiet runa par bildi,bet gan par nosaukumu.vienkarsi es domaju,ja redzams jau tads uzraksts,tad varbut vajadzetu citu uzrakstit.\r\nprotams es par dejosanas stilu un pozi varu teikt,ka interesanti.tikai vareji citu uzrakstu 😉\r\n

taschinka taschinka 16. Jun 2010, 17:19

sak likties ka noskatits.