Vista pildīta ar rīsiem

Vista pildīta ar rīsiem

26. Dec 2011, 00:00 veesma veesma

Ziemasvētki jau gandrīz paskrējuši, bet es tomēr gribu piedāvāt recepti, kura var noderēt sagaidot Jauno gadu.

Garšīga vistiņa pildīta ar rīsiem.

 

 

 

Pagatavošanai būs nepieciešams:

- svaiga vista;

- 4 paciņas rīsu;

- 2 lieli sīpoli;

- sviests;

- majonēze un krējums;

- karijs, sāls un garšvielas

- cepeša maiss.

 

 

Sākam ar to, ka izvārām rīsus. Pēc tam sviestā apcepam smalki sagrieztus sīpolus.

Apceptos sīpolus pievienojam izvārītajiem rīsiem, pievienojam majonēzi un krējumu. ( Majonēzi sajauc ar krējumu attiecībās 2/3 (majonēze) pret 1/3 (krējums) daudzumu ņemu uz aci). Samaisām.

Pievienojam pēc garšas sāli un kariju.

 

 

 

Ņemam svaigu vistu, kuru no ārpuses un nedaudz no iekšpuses ierīvē ar sāli un vistas garšvielām. 

Tad pildām vistā iekšā rīsus. Piebildīšu, ka pie rīsiem tiem, kam garšo var likt arī žāvētas plūmes.

Liekam vistu iekšā cepamajā maisā un apkārt apliekam atlikušos rīsus.

 

 

 

Maisam aizsienam galus un maisu sadurstām ar adatu.

Liekam vistu cepties cepeškrāsnī 220 grādos. Cepam 1 līdz 1,5 stundu, atkarībā no vistas lieluma.

 

 

Gatava vistiņa ir ļoti sulīga un garšīga.

 

 

Šis cepetis mūsu ģimenē svētku reizēs ir ļoti iecienīts.

 

 

{fotoblog:3672}

 

Priecīgus svētkus!

Labu apetīti!

 

 

Recepšu konkurss: Kāda ir Tava Ziemassvētku cepeša recepte?