Vasarīgās kotletes

Vasarīgās kotletes

28. Apr 2012, 18:53 taschinka taschinka

Kopš esmu izmēģinājusi kotletēm pievienot dārzeņus,citas nemaz negribas gatavot un ēst.Dārzeņu kotletes ir maigākas,velesīgas un arī ekonomiskākas.


Sastāvdaļas:

Visas sastavdaļas ir aptuvenas,ja būs kas vairāk vai mazāk tas nekas.Šī ir recepte,kur var miksēt un improvizēt.

- 1/2 no maza kabača

- 300g maltā gaļa

-2 vidēja lieluma burkāni

-2 lieli kartupeļi

- 1 liels sīpols

-1 glāze auzu pārslas,agrāk izmanoju baltmaizi,bet piekritīsiet,ka auzu pārslas būs daudz veselīgāk un garšas ziņā arī garšīgāk

- 1/2 glāze skābais krējums,būtībā daudzums tik,lai auzu pārslas iemaisot būtu labi mitrinatas,bet ne šķidras konsistences

- garšvielu maisījums kotletēm,vai kādas garšvielas patīk

- dilles un pētersīļi laba buntīte,ja pret tiem nav iebildumu

- ķiplokdaiviņas kādas 4 vidēja lieluma,bet var pēc garšas,kā kuram labak garšo

- 1 maza ola

- rīvmaize,vai sasmalcināti rieksti apviļāšanai

 

Pagatavošana:

Auzu pārslas samaisam ar krējumu un atstājam,kamēr gatavojam visu pārējo.

Uz smalkās rīves sarīvējam kabaci,burkānus,kartupeļus.Nospiežam mazliet sulu,lai nav par šķidru.

Sīki sagriežam sīpolu,sasmalcinam dilles un pētersīļus.

Ķiploku izspiežam caur spiedi.

Visus produktus sajaucam un ar rokām samīcam tā kārtīgi,lai viendabīgāka masa.

Ļaujam mazliet nostāvēties,bet var arī cept uzreiz.

Šī masa sanāk diezgan lipīga,jo klāt ir auzu pārslas.Bet es daru tā,ka rokas viegli saslapinu ar aukstu ūdeni un tad veidoju kotletes,apviļāju rivmaizē vai riekstos un uz palielas uguns cepu pannā nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm.

Kad visas kotletes apceptas,tad liekam uz cepamplāts,kur uzklāts cepampapīrs un liekam cepties uz aptuveni 200 grādiem ap 15 minūtēm.

Šādi izskatās kotletes šķērsgriezumā.

05. Jul 2011, 18:07

Taisni tikko pabeidzu cept šīm līdzīgas kotletes un skatos receptīte ielikta.
Vēl man ļoti garšo kotletēm pievienot uz rupjās dārzeņu rīves sarīvētus svaigus kāpostus, bet tagad kabacīšu sezona. 😉

taschinka taschinka 05. Jul 2011, 17:07

Tā kā cepu es man vienmēr mīksts pa vidu un apkārt kraukškīgs.Kotletes sulīgas,nav sausas.
Jā,man arī patīk daudz zaļumu,dilles,pētersīļi 😛

princesemince princesemince 05. Jul 2011, 16:51

agrāk cepu cepeškrāsnī, bet sapratu, ka gribu bik garoziņu, bet cepeškrāsnī neprotu saregulēt visu tā, lai garoziņa sanāktu. tad nu tagad aši apcepu uz pannas minimālam brūnumam un tad iekšā cepeškrāsnī 😀

princesemince princesemince 05. Jul 2011, 16:47

man patīk, bet tiešām nav laika, kotletēm tomēr mīklas atsperīgumam jāvelta kāds mirklītis, nerunājot par laiku, kas aiziet rīvēšanai, kā arī klāt stāvēšanai, kamēr uz pannas apcep. bet vispār man kotletes ir viens no mīļākajiem gaļas ēdieniem - laikam iz bērnības 😀

taschinka taschinka 05. Jul 2011, 16:40

Es ar agrāk meklēju,gatavoju un kaut kā nebija īsti tās kotletes,lai varētu teikt,jā,gardas.Bija normālas,ēdamas un viss.Bet šīs receptes man pašai ļoti patīk.Un liels prieks,ja vēl kādam noder 😉

taschinka taschinka 05. Jul 2011, 16:39

Man,laikam aiz lielās patikas gatavot pat nešķiet,ka tam visam vajadzīgs vairāk laika.

princesemince princesemince 05. Jul 2011, 16:25

man ļoti, ļoti garšo kotletes ar dažādām saknēm un dārzeņiem sastāvā. parasti žēl, ka nav laika rīvēšanai un pievienošanai. un noteikti ir daudz veselīgāk par tradicionālajām "tīrās gaļas" kotletēm 😀