Tamborējam sandalītes!

Tamborējam sandalītes!

24. Feb 2010, 15:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 

Māmiņa Aiva Ciemiņa stāsta un rāda, kā uztamborēt greznas sandalītes!

 

Nepieciešamie materiāli:

 

-dzija vai kokvilnas tambordiegs (jo smalkāks materiāls, jo sandalīte sanāk mazāka)

-tamboradata

-lentīte sasiešanai, var izmantot tamborētu aukliņu

-dekorēšanai pērlītes

 

{pic:1}

Sākumā uztamborē zolīti pēc šīs shēmas.

{pic:20}

Sāk ar 13 gaisa cilpiņām, kas redzamas shēmas vidū no kreisās uz labo pusi. Notamborē vēl 3 gaisa cilpiņas un trīspadsmitajā cilpiņā tamborē 3 stabiņus ar 1 apmetumu (shēmā pa kreisi uz augšu). Tālāk tamborē 11 stabiņus ar apmetumu tur, kur bija gaisa cilpiņas. Pēdējā gaisa cilpiņā iztamborē 8 stabiņus ar 1 apmetumu. Pagriežam darbiņu pa apli. Tad atkal 11 stabiņi ar apmetumu, (sanāk pretī jau notamborētajiem 11) pēdējā cilpiņā 4 stabiņi ar apmetumu un kārtu beidzam savienojot pēdējo stabiņu ar pirmo.

 

Otro un trešo kārtu sāk atkal ar 3 gaisa cilpiņām un turpina pēc shēmas. Šajās kārtās atšķiras tikai tas, ka zolītes galos, lai veidotos pusaplis, tamborē 2 stabiņus vienā cilpiņā.

 

Ceturto kārtu visu tamborē ar stabiņiem bez apmetuma.

{pic:2}

 

Tālāk tamborē zolītes maliņu.

 

Sāk ar 1 gaisa cilpiņu un tad turpina visu kārtu ar īsajiem stabiņiem, kurus tamborē aiz ķēdītes tālākās malas, lai veidotos maliņa uz augšu.

 

{pic:3}

Kārtu beidz, savienojot pēdējo stabiņu ar kārtas pirmo gaisa cilpiņu.Tad tāpat vēl notamborē 2 kārtas ar īsajiem stabiņiem.

 

{pic:4}

 

Tālāk tamborē virsiņu pēc šīs shēmas.

{pic:5}

 

Sāk ar 13 gaisa cilpiņām, kas redzamas kā aplīši purngalā. Pievieno iegūto ķēdīti kurpītes labajā pusītē ar savienojuma stabiņu. (Sarkanie punktiņi zīmējumā apzīmē savienojuma stabiņus).

 

{pic:6}

Iztamborē vēl 2 savienojuma stabiņus nākamajās divās cilpiņās un atpakaļ tamborē 15 stabiņus ar 1 apmetumu. Pievienojas kreisajai malai.

 

{pic:7}

Iztamborē 4 savienojuma stabiņus uz priekšu pa maliņu. Un turpina tāpat pēc shēmas, kamēr virspuse gatava.

 {pic:8}

 

Tālāk tamborē papēža daļu.

Notamborē 2 gaisa cilpiņas, apgriežas otrādi- uz iekšpusi, tās ar savienojuma stabiņa palīdzību pievieno pie otrā virspuses stabiņa. Atkal apgriežas pareizajā virzienā.

 

{pic:9}

Tamborē stabiņus ar 1 apmetumu visu pusapli līdz kurpītes otrajai pusei.

 

{pic:10} 

Ar savienojuma stabiņu atkal pievieno papēža daļu virspusei.

 

{pic:11}

 

Iztamborē 1 gaisa cilpiņu, apgriežas riņķī- uz iekšpusi un visu pusapli atpakaļ tamborē īsos stabiņus.

 

Atkal papēža daļu ar savienojuma stabiņu pievieno virspusei. Iztamborē 2 gaisa cilpiņas, apgriežas un visu kārtu tamborē stabiņus ar 1 apmetumu.

{pic:13}

Kad aiztamborē līdz otrajai pusei, vairs neturpina pievienošanu (tālāk tamborē pa apli). Notamborē 4 gaisa cilpiņas un 3 stabiņus ar apmetumu tieši pa vidu kurpītes virsiņai, tad atkal 4 gaisa cilpiņas un pievieno tās kārtas sākuma garajam stabiņam.

{pic:14}

Tālāk veido kārtu lentītes vai aukliņas ievēršanai- iztamborē 2 gaisa cilpiņas un 1 stabiņu ar apmetumu, 2 gaisa cilpiņas, izlaižot 2 cilpiņas tamborē 2 stabiņus ar apmetumu. Turpina pa apli, līdz kārta noslēdzas. Savieno ar kārtas sākumu.

 

Nākamo kārtu visu tamborē ar stabiņiem ar 1 apmetumu.

 

Šajā vietā, piem. puisīšu kurpītēm var darbu beigt. Meitenīšu sandalītēm var tamborēt dažādas cakas tajā pašā, vai citā krāsā, ar pērlītēm, vai bez.

{pic:15}

Konkrēti šīm kurpītēm ir dubulta maliņa un to tamborē šādi:

 

Izlaiž 2 cilpiņas un trešajā tamborē 7 stabiņus ar 2 apmetumiem, izlaiž atkal 2 cilpiņas un iztamborē savienojuma stabiņu, tālāk izlaiž atkal 2 cilpiņas un tamborē 7 stabiņus ar 2 apmetumiem. Tāpat turpina visu rindu. Beigās diegu nogriež.

{pic:16}

Lai fotogrāfijā labāk varētu redzēt, tālāk tamborēju ar balto diegu.

 

Uz tambordiega uzver apm. 50 pērlītes.

 

Turpat, kur iepriekšējā kārtā bija tamborēti 7 stabiņi, atkal tamborē 7 stabiņus ar 2 apmetumiem , starp katru no tiem iztamborē 1 gaisa cilpiņu. Arī starp katru „vēdeklīti” iztamborē 1 gaisa cilpiņu.

 

Noslēguma kārtu tamborē ar stabiņiem bez apmetuma. Tos tamborē pa 3-vietās, kur iepriekšējā rindiņā bija gaisa cilpiņas. Pa vidu, tamborējot otro stabiņu, ietamborē pērlīti (katram vēdeklītim sanāk 6 pērlītes)

{pic:17}

Pabeidz visu kārtu. Tagad atliek vien uztamborēt otru kurpīti, izvēlēties pieskaņotas lentītes, vai notamborēt aukliņas un ievērt tās kurpīšu maliņā.

12. Aug 2009, 10:21

bet čībiņas ļoti smukas😀

12. Aug 2009, 10:20

es atkal tamborēt nemāku,bet adīt gan..

12. Aug 2009, 10:21

bet čībiņas ļoti smukas😀

12. Aug 2009, 10:20

es atkal tamborēt nemāku,bet adīt gan..

11. Aug 2009, 13:40

Paldies, ilzukss! mums jau arī nupat pirkstiņi lien laukā 😀
Par konkursu uzzināju salīdzinoši vēlu, tāpēc uzrados nesen...ļoti gribētos šito visu turpināt arī pēc konkursa, jo vasara jau nu nav tas karstākais rokdarbu laiks! Gaidu kādu superideju atkal no Tevis!...

11. Aug 2009, 12:45

Paldies, ilzel. Lai veicas abām ar māsu, ja kas, droši prasi!

11. Aug 2009, 11:31

Paldies!😀 Lai veicas, danny!