Sviesta pupiņas pusdienām

Sviesta pupiņas pusdienām

19. Jul 2012, 12:59 taschinka taschinka

Sastāvdaļu daudzums atkarīgs cik porcijām gatavojam: Pašā sākumā jāsagatavo sviesta pupiņas.Nomazgājam,nogriežam abus galus un tad vēl sadalam divās, vai trijās daļās,atkarīgs cik garas ir pupiņas. Liekam vārošā sālsūdenī un vāram ap 8 minūtēm.Pēc tam liekam caurdurī notecinam un strauji atdzesējam aukstā ūdenī,tas tādēļ,lai pupiņas ir kraukšķīgas. Pusi no neliela cukini sarīvējam uz rupjās rīves,papriku sagriežam mazos gabaliņos.Abus liekam uz pannas nelielā eļļas daudzumā,sautējam uz mazas uguns zem vāka.Pievienojam garšvielas pēc garšas.

 

Pēc 10 minūšu sautēšanas varam bērt klāt pupiņas,ja nepieciešams pievienojam nedaudz sviestu.Sautējam ap 7 minūtēm.Beigās pievienojam ķiploku izspiestu caur spiedi un sasmalcinātas dilles.

 

 

Varam pievienot saldo krējumu,vai skābo krējumu,vai arī tomātu mērci,vai labāk noblanšētus tomātus dabīgai mērcītei.

Labu apetīti!