Ziemassvētki Ilzes Lipskas ģimenē nav iedomājami bez žagariņiem. Kādiem? Protams, kraukšķīgiem, eļļā vārītiem un pārkaisītiem ar pūdercukuru.
VAJAG:
- 2 olas
- eļļa cepšanai
- 150gr cukura
- 150gr krējuma
- 500gr milti
- mazliet soda, šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
{pic:1}
Bļodā iesitam olas.
{pic:2}
Pieberam cukuru un sakuļam kopā.
{pic:3}
Tad pieliekam krējumu , miltus.
{pic:4}
Samīcam viendabīgu mīklu.
{pic:5}
To izrullējam.
{pic:6}
Ar nazi sagriežam strēmelēs, tad trīstūrīšos, un tad izveidojam žagariņus.
{pic:7}
Un liekam sakarsētā eļļā vārīties no abām pusēm, viegli zeltainus.
{pic:8}
Vispirms notecinām caurdurī.
{pic:9}
Tad kārtojam traukā un pārkaisām ar pūdercukuru.
Es nespēju svētkus iedomāties bez šiem! Un pagājušo gadu, ciemos braucot, arī dāvināju grozu, pilnu ar žagariņiem (un citiem pašceptiem našķiem)! Arī šogad domāju, ka šāda - GARŠĪGA dāvana ir viena no vislabākajām, jo gatavota ar MĪLESTĪBU!
Pagatavoji žagariņus? Dalies savās atsauksmēs ŠEIT!
Šorīt uztaisījām ar meitiņu žagariņus pēc Jūsu receptes. Nju ļoti garšīgi sanāca! Meitiņai vairāk gan patika nolaizīt pūdercukuru no žagariņiem 😃
Paldies par recepti! 😀
Ilzīt,vai tas ir skābais krējums?
Noteikti izmēģināšu😀
jaizmegina, paldiesins! 😀
nekad neesmu macejusi sos zagarinus izcept paldies par recepti noteikti izcepsu.
es arī kad taisīju sanaca ļoti daudz,un vēl ēdam pāris dienas,un uzcienāju omes😀Tiešam vieglis process😀
es savai mīklai liku klāt vel citronu sulu un miziņu😀sanak intresanta garša.
Mmm, sen nebaudīts gardums! Paldies par recepti un bērnības garšas atgādinājumu 😀
Paldies par receptīti!😉
es arī Kristīnei(3 dienas atpakaļ) aisūtiju žagariņus,bet man nedaudz savadaka forma😀
mmmmm, ļoti laba un garda dāvaniņa.....😀😀😀