Svarīgas ir regulāras vizītes pie ginekologa!

Svarīgas ir regulāras vizītes pie ginekologa!

12. Apr 2011, 18:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs esam dzirdējušas par to, ka kāda no mums, kaut kad ir pārcietusi smagu saslimšanu ar dzemdes kakla vēzi, taču šķiet, no tā esam pasargātas. Līdz kādu dienu tas ir noticis, bet mēs to pat neesam pamanījušas, jo kārtējo reizi aizmirsām pierakstīties vizītē pie sava ginekologa.

 

Ginekoloģes Intas Dinsbergas praksē piedzīvots gadījums

 

Sieviete ar augstāko izglītību nonāk pie ginekologa, jo asins analīzēs zems hemoglobīns. Masiere esot mudinājusi – aizej pie ginekologa. Sieviete saņēmusies un atnākusi, sūdzējusies, ka neliela periodiska asiņošana. Ginekologu nav apmeklējusi 13 gadus. Pie apskates viņai konstatē dzemdes kakla vēža vizuālu formu. Tas ir ļoti briesmīgs skats. Sievietei 52 gadi, bet pēc būtības tāda situācija varēja arī neizveidoties, varēja būt saudzīga ārstēšana. Bēdīgākais, ka pēc gadiem pieciem, arī viņas meitai tika konstatēts dzemdes kakla vēzis. Nav pierādīts, ka tas tiek pārmantots, bet šāda situācija tika konstatēta.

 

 

Mīļās sievietes, regulāras pārbaudes pie ginekologa ir pats minimums, kā mēs varam parūpēties par savu veselību. Medicīna kopš saviem pirmsākumiem ir ļoti attīstījusies, ir pat atklāta vakcīna pret šo slimību. Viss ir mūsu pašu rokās, būsim atbildīgas, jo mūsu bērniem ir vajadzīgas veselas māmiņas.

 

Cik bieži Tu dodies pie sava ginekologa?

taschinka taschinka 26. Jun 2010, 09:11

Man sanacis vairakas reizes gada.