Stereotips: e-studijas, tas nav nopietni!

Stereotips: e-studijas, tas nav nopietni!

26. Jan 2012, 11:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs centīsimies kliedēt tavus stereotipus! Šobrīd e-studiju forma pasaulē un Latvijā uzņem apgriezienus un kļūst arvien iecienītāka studiju forma, kādā iegūt augstāko izglītību. Galvenais stereotips par e-studijām slēpjas kādā pavisam vienkāršā faktā, proti,  mūsu ieradumos un priekšstatos. Laužam biežākos mītus!

 

Mēs esam pieradušas pie klasiskās izglītības formas - iet uz augstskolu, apmeklēt lekcijas auditorijā un aci pret aci tikties ar pasniedzējiem, rakstīt ieskaites un eksāmenus atrodoties augstskolā. Lielos vilcienos to var salīdzināt ar telefonu attīstību, sākotnēji taču rakstījām vēstules, telegrammas, izmantojām stacionāros telefonus, tālsarunas, līdz tas viss kļuva tik ērts un mobils, ka ietilpa mobilajā tālrunī.

 

Tagad mobilais telefons ir ikvienam, lai gan pāriešana no stacionārajiem telefoniem arī bija visai laikietilpīga. Mēs varam apgalvot, ka tāpat kā cilvēks piedzīvoja savu evolūciju, arī pasaule mainījās un attīstījās viņam līdzi. Tostarp savu evolūciju ir piedzīvojusi arī klasiskā izglītība, pieņemot arī e-studiju formu. Taču ikdienu Biznesa vadības koledža, kā pieredzējušākā e-studiju koledža Latvijā, saskaras un kliedē stereotipus, kuri radušies par e-studiju formu.

 

1. stereotips – Kā var mācīties attālināti un saņemt diplomu?

Izmantojot e-studiju jeb tālmācības formu Tu vari apgūt izvēlētās programmas priekšmetus ar speciāli izstrādātu mācību grāmatu palīdzību, kurās iekļauta gan nepieciešamā literatūra un materiāli, gan pašpārbaudes uzdevumi. Biznesa vadības koledžas mājas lapā varēsi lejupielādēt video un audio lekcijas, bet ieskaites un eksāmenus kārtot izmantojot datoru ar interneta pieslēgumu. Studiju noslēgumā Tev būs jāuzraksta kvalifikācijas darbs, kurš būs jāaizstāv.

 

2. stereotips - Es taču varu krāpties, rakstot ieskaites un eksāmenus!

Krāpties Tu, protams, vari, bet tas paliek uz tavas sirdsapziņas. Biznesa vadības koledžas studenti to nedara, jo būtu muļķīgi apkrāpt pašam sevi! Ieskaites un eksāmeni ir sniedz iespēju pārbaudīt savas zināšanas. Ja esi kārtīgi gatavojusies tad rezultāti tevi iepriecinās, neskatoties uz to vai tu eksāmenu kārto augstskolas solā vai mājās pie datora.

 

3. stereotips – Kā netiekoties ar pasniedzējiem var pilnvērtīgi studēt?

Ja studentiem ir vēlme un interese, tad tiek organizētas arī lekcijas, kuru ietvaros viņi klātienē apgūst kādu no studiju programmas priekšmetiem, tiekas ar docētāju un uzdod sev interesējošos jautājumus, konsultējas utt. Šādas klātienes nodarbības tiek organizētas vienu reizi mēnesī svētdienās, bet tās iespējams noskatīties arī video lekciju veidā. Taču ikdienas komunikācijas uzturēšanai docētāji jebkurā laikā ir pieejami ar Skyp, e-pastu, mobilo telefonu starpniecību, kā arī vienojoties par individuālu tikšanos.

 

4. stereotips – Vai e-studiju formā iegūtā izglītība ir Latvijā un pasaulē atzīta?

Jā, Biznesa vadības koledža piedāvā pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un tai ir tiesības izsniegt valstiski atzītus diplomus par augstākās izglītības iegūšanu. Pirmā līmeņa augstākā izglītība ir īsākais ceļš uz augstākās izglītības ieguvi.

 

Ja arī Tev ir kādi stereotipi vai jautājumi par e-studiju formu, studiju procesu vai iestāšanās noteikumiem, tad ielūkojies mūsu mājas lapā www.bvk.lv vai sūti jautājumus uz bvk@bvk.lv Ar prieku Tev atbildēsim!

 

P.S. Atceries par ziemas uzņemšanu! Atnāc pie mums kopā ar draudzeni, reģistrējies studijām un abas saņemsiet ērtus planšetdatorus savām e-studijām. Pačukstēsim, ka to var ērti ielikt rokassomiņā un studēt jebkurā Tev ērtā vietā un laikā.

 

 Vairāk par ziemas uzņemšanu BVK lasi šeit>>