Nedēļu sākam ar ko? Ar šokolādes krēmkūku! Soli pa solim un māmiņas Aivas Stauzas recepte paveikta!
Sastāvdaļas:
Kūkai:
- 200g saldkrējums sviesta
- 200g tumšās šokolādes
- 100g baltā šokolāde
- 100g piena šokolāde
- 3 olas
- 300g cukura
- 30g kako
- 100g miltu
Vaniļas mērcei:
- Piens 1l
- 10olas
- 2t.k. vaniļas cukura
- 100g cukura
Pagatavošana:
1.Ūdens peldē izkausē sviestu un tumšo šokolādi, noliek, lai atdziest.
{pic:1}
2. Ar mikseri apmēram 5 min kuļ olas ar cukuru.
{pic:2}
3. Pievieno izkausēto šokolādi un sviestu, samaisa.
{pic:3}
4.Iesijā miltus un kakao, uzmanīgi iecilā, nemaisa enerģiski, lai mīkla nepaliek pārāk blīva.
{pic:4}
5.Balto un piena šokolādi sagriež mazākos kubiņos un iecilā mīklā
{pic:5}
6. Mīklu lej ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā pannā.
{pic:6}
7. Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī 35minūtes Ja vidū šķidra, pacep vēl 5 min (mīklai nav jābūt pilnīgi izceptai, atdziestot tā kļūs stingrāka. Kad atdzisusi, sagriež gabaliņos.
{pic:7}
8.Vaniļas mērcei uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai pienu ar cukuru un vaniļas cukuru.
{pic:8}
9.Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem un samaisa.
{pic:9}
10.Uzkarsēto pienu tievā strūkliņā, enerģiski maisot, lej olu dzeltenumos.
{pic:10}
11. Maisījumu lej atpakaļ katliņā un uz minimālās uguns, nepārtraukti maisot, karsē, kamēr tā ir sabiezējusi (Uz elektriskās plīts es karsēju 4. režīmā no 9).
{pic:11}
12. Trauciņā lej mērci, virsū liek gabaliņu kūkas un pasniedz.
{pic:12}
Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!
(p)(p)(p)
Kāds gardums, siekalas saskrien mutē...(P)(P)(P)
ņam,ņam😀