Šokolādes krēmkūka ar vaniļas mērci

Šokolādes krēmkūka ar vaniļas mērci

03. Nov 2010, 07:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nedēļu sākam ar ko? Ar šokolādes krēmkūku! Soli pa solim un māmiņas Aivas Stauzas recepte paveikta!

 

Sastāvdaļas:

Kūkai:

  1. 200g saldkrējums sviesta
  2. 200g tumšās šokolādes
  3. 100g baltā šokolāde
  4. 100g piena šokolāde
  5. 3 olas
  6. 300g cukura
  7. 30g kako
  8. 100g miltu

 

Vaniļas mērcei:

  1. Piens 1l
  2. 10olas
  3. 2t.k. vaniļas cukura
  4. 100g cukura

 

Pagatavošana:

1.Ūdens peldē izkausē sviestu un tumšo šokolādi, noliek, lai atdziest.

{pic:1}

2. Ar mikseri apmēram 5 min kuļ olas ar cukuru.

{pic:2}

3. Pievieno izkausēto šokolādi un sviestu, samaisa.

{pic:3}

4.Iesijā miltus un kakao, uzmanīgi iecilā, nemaisa enerģiski, lai mīkla nepaliek pārāk blīva.

{pic:4}

5.Balto un piena šokolādi sagriež mazākos kubiņos un iecilā mīklā

{pic:5}

6. Mīklu lej ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā pannā.

{pic:6}

7. Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī 35minūtes Ja vidū šķidra, pacep vēl 5 min (mīklai nav jābūt pilnīgi izceptai, atdziestot tā kļūs stingrāka. Kad atdzisusi, sagriež gabaliņos.

{pic:7}

8.Vaniļas mērcei uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai pienu ar cukuru un vaniļas cukuru.

{pic:8}

9.Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem un samaisa.

{pic:9}

10.Uzkarsēto pienu tievā strūkliņā, enerģiski maisot, lej olu dzeltenumos.

{pic:10}

11. Maisījumu lej atpakaļ katliņā un uz minimālās uguns, nepārtraukti maisot, karsē, kamēr tā ir sabiezējusi (Uz elektriskās plīts es karsēju 4. režīmā no 9).

{pic:11}

12. Trauciņā lej mērci, virsū liek gabaliņu kūkas un pasniedz.

{pic:12}

Piedalies arī Tu Iļģuciema maiznīcas konditorejas konkursā „Cepam tortes, smalkmaizītes un citus gardumus Lieldienu galdam!” Uzzini vairāk ŠEIT!

6
11. Feb 2010, 22:26

(p)(p)(p)

11. Feb 2010, 22:25

Kāds gardums, siekalas saskrien mutē...(P)(P)(P)

08. Feb 2010, 21:33

ņam,ņam😀