Sievišķīgās vājības - grāmatas, kleitas un ...

Sievišķīgās vājības - grāmatas, kleitas un ...

13. Nov 2010, 17:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aicinām arī Tevi piedalīties sievišķīgo stāstu konkursā! Iesaki lietas, vietas, iespaidus un visus tos "brīnumus", kas Tavu dzīvi padara krāsaināku!

 

Laiks Andzelas stāstiņam:

 

Sāksim ar ...

 

Kleitām!

 

Cik es sevi atceros, vienmēr kaut ko zīmēju! Modes, princeses, kleitas un dažādus tērpus. Pat kādu laiku pavadīju modelēšanas pulciņā un arī paostīju Mākslas akadēmijas gaisu, bet dzīve tā sagriezās, ka no kleitu radīšanas un šūšanas esmu pārmetusies uz to nēsāšanu. Arī nav slikti!

 

Es vienkārši dievinu nēsāt kleitas! Protams, Latvijā nav visai viegli iegādāties par puslīdz saprātīgu cenu kvalitatīvas un oriģināla dizaina kleitas,pie tam, patiešām labu kleitu var valkāt gadiem, tā no modes neiziet.

 

Vienu tādu kleitu veikalu esmu atradusi Amsterdamā un tagad jau vairākus gadus savas štātes pērku tikai tur! Lai arī labi ja vienreiz gadā...

 

Te ir manas mīļās nīderlandiešu dizaineres Coras Kemperman kleitas! Un nav nemaz dārgas!

{smallpic:1}

Corai melnā un sarkanā krāsa jau gadu gadiem

{smallpic:2}

Vēl es ceru, ka kādreiz tomēr iemācīšos pati kaut ko sašūt, jo KATRU DIENU man galvā rādās vismaz vairākas superīgas kleitu idejas, ka es pat citreiz jūtos neomulīgi - varbūt tomēr kāddien vajadzēs mainīt profesiju:)

 

Ā, un protams, tā kā man ir 2 dēli - dauzoņas, tad es arī ceru, ka trešā būs meitiņa, kuru nu es varēšu pucēt tāaadāaas kleitās!...

 

Grāmatas

 

Tā arī ir aizraušanās no dziļiem bērnības laikiem. Es biju vienīgais bērns ģimenē un man palaimējās, ka visi mani puslīdz lika mierā, es varēju stundām pavadīt vientulībā ar grāmatām. Šodien esmu riktīgi no tām atkarīga! Ja jauna grāmata nonāk man ķetnās, es vienkārši to apriju vienā vakarā. Man pat bail domāt, cik naudas esmu atstājusi visādās Zvaigznēs, Rozēs, Valteros un Rapās utt. Un nekad jau nevar piepirkt tik daudz, ka pietiek. Ja man nav ko lasīt, es kļūstu nervoza:)

 

Bet pavisam nesen pār mani (precīzāk, pār manu alkatību) nāca atpestīšana jaunās, smukās Kindles formātā!!

{smallpic:3}

Daudzi vēl Latvijā nezina, kas par superīgu lietu ir Kindle jeb e-grāmata

 

Tā ir tāda ierīce - lasītājs, kurā pa taisno no Amazon.com vai citām grāmatnīcām, kas pārdod elektroniskās grāmatu versijas, ielādē grāmatas un vienā šādā Kindlē var "sakačāt" neiedomājamu daudzumu dažādu tekstu.

 

Triks ir tajā, ka acīm elektroniskais grāmatu lasītājs ir tieši tāpat kā parastā grāmatas lapa, tikai lietošana ir citādāka (lapas nevis pāršķir, bet klikšķina uz priekšu); viegli un ērti var pārlēkt no vienas grāmatas un citu (nav somā jānesā 5 dažādas grāmatas, bet pietiek ar vienu Kindli!), un vispār... tās ir daudz lētākas nekā grāmatnīcā, papīra biezajos vākos! Super atklājums!

 

Vienīgi pagaidām Latvijā netiek izdotas elektroniskās grāmatas latviešu valodā. Nu, ok, es iztikšu pagaidām ar krievu un angļu.

 

Kad bērni nolikti gulēt, es varu gremdēties savā Kindlē un ir lieliska sajūta, ka tajā tās grāmatas nekad nebeidzas!

 

Taro

 

Ezotērika, mistika, reliģija un filozofija mani sāka interesēt ap padsmit gadu vecumu. Es kaut kā pamazām pie šīm lietām nonāku un ir dažādi modes periodi arī manos patiesības meklējumos. Tomēr savā būtībā tas viss runā par vienu un to pašu - kā saprast, kāpēc vispār dzīvojam un kāds ir uzdevums?

{smallpic:4}

Attēls no Gaiantarot.com jeb Zemes Taro sievietēm, kas mīl dabu!

 

Pērn pie manis kaut kā pavisam nejauši nonāca Taro - tā ir kāršu, bet drīzāk Arkānu jeb dzīves noslēpumu un principu sistēma. Ar zīlēšanu tur pat nav tik liela sakara, kā pirmajā brīdī šķiet. Jo tālāk tur eju, jo vairāk neizprotamā un filozofiskā tajā rādās.

 

Bet mums ir arī savs Taro pulciņš - diezgan regulāri tiekamies vienā jaukā dāmu kompānijā un mēģinām izprast šo lietu! 

 

Taro ļoti labi attīsta sievišķīgi gudro intuīciju, ļauj ieskatīties dzīvē dziļāk un labāk saprast dažādas kopsakarības. Man patīk!

 

Es jau ļoti ceru, ka Sieviešu Klubs kļūs par tādu vietu, kurā visdažādākās sieviešu intereses apvienosies! 19.februārī tiekamies pirmo reizi uz pirmo Sieviešu dienas pasākumu. Nu varbūt izdodas, kas zin?

{smallpic:5}

 

* Es konkursā nepiedalos, jo to organizēju, bet Tu gan varētu uzrakstīt, kādas sieviešķīgi foršas lietas patīk Tev!

Uzzini vairāk par Sievišķīgo Vājību konkursu un iesūti savu stāstiņu ŠEIT un vinnē balvas - Panthenol krēmu un ielūgumu uz Sieviešu Dienu!

 

 

16. Feb 2010, 23:44

Nu tad tak vajag saņemties un šūt. Tas nemaz nav sarežģīti. It sevišķi ja ir superīgas idejas. galvenais ir izpīpēt, kā no pilnīgi elementāras piegrieznes izkonstuēt kautko ekskluzīvu. Kādreiz pat vajag ļoti klasisku fasonu, bet ar aplikācijām un papildus detaļām to pataisīt OHO! Iesaku iesākt ar trikotāžu- tur nav jākreņķējas par iešuvem (var bez tām vispār iztikt).
Ja ir labas idejas un tāds sapnis- vājība, tad tas ir labs dzinulis ,lai sanāktu. Novēlu, lai Jums izdodās 😀