Siers ar zemenēm!

Siers ar zemenēm!

20. Jun 2012, 00:00 taschinka taschinka

 

Sastāvdaļas:

0,5 litri piens

0,5 litri kefīrs

100g skabais krējums vai bezpiedevu jogurts

1 ēd.k cukurs

1 tēj.k vaniļas cukurs

1/2 tēj.k ābolu etiķis

svaigas zemenes

želatīns 1 tēj.k uz 50ml ūdens

saujiņa rozīnes

2 olas

50g sviests

Pagatavošana:

Katliņā lejam pienu,pievienojam rozīnes.Karsējam.

 

 

Citā traukā sajaucam olas ar cukuru,vaniļas cukuru,krējumu,kefīru,etiķi līdz viendabīgai massai.

 

Kad piens kārtīgi uzsilis,bet vēl nevārās lejam šo otru maisījumu iekšā un karsējam līdz atdalās sūkalas.

 

 

Kad sūkalas kārtīgi atdalījušās lejam šo maisījumu traukā,kur ielikts caurduris,kurā iekšā marle.Notecinam sūkalas.

 

 

Sūkalas notecējušas,palikusi siera massa.

Katliņā ieliekam sviestu,kausējam,tad pievienojam siera massu,kurai kartīgi notecējušas sūkalas.maisam līdz viss ir viendabīgs.

 

Šo siera massu liekam trauciņā,kas iesmērēts ar sviestu.

 

 

Pāri pārlejam zemeņu želeju: 5 vidēja lieluma zemenes sablenderēju.50ml ūdenī iemaisīju želatīnu un uzbriedināju.Tad uzsildīju,izmaisīju līdz izšķīdis.iemaisam zemeņu biezenī.

 

 

Lejam uz siera.Liekam aukstumā uz 3 stundām. Apgāžam trauciņu otrādi un pagaidam līdz siers izslīd ārā.

 

 

Gatavu sagriežam un pasniedzam!