Sastāvdaļas:
0,5 litri piens
0,5 litri kefīrs
100g skabais krējums vai bezpiedevu jogurts
1 ēd.k cukurs
1 tēj.k vaniļas cukurs
1/2 tēj.k ābolu etiķis
svaigas zemenes
želatīns 1 tēj.k uz 50ml ūdens
saujiņa rozīnes
2 olas
50g sviests
Pagatavošana:
Katliņā lejam pienu,pievienojam rozīnes.Karsējam.
Citā traukā sajaucam olas ar cukuru,vaniļas cukuru,krējumu,kefīru,etiķi līdz viendabīgai massai.
Kad piens kārtīgi uzsilis,bet vēl nevārās lejam šo otru maisījumu iekšā un karsējam līdz atdalās sūkalas.
Kad sūkalas kārtīgi atdalījušās lejam šo maisījumu traukā,kur ielikts caurduris,kurā iekšā marle.Notecinam sūkalas.
Sūkalas notecējušas,palikusi siera massa.
Katliņā ieliekam sviestu,kausējam,tad pievienojam siera massu,kurai kartīgi notecējušas sūkalas.maisam līdz viss ir viendabīgs.
Šo siera massu liekam trauciņā,kas iesmērēts ar sviestu.
Pāri pārlejam zemeņu želeju: 5 vidēja lieluma zemenes sablenderēju.50ml ūdenī iemaisīju želatīnu un uzbriedināju.Tad uzsildīju,izmaisīju līdz izšķīdis.iemaisam zemeņu biezenī.
Lejam uz siera.Liekam aukstumā uz 3 stundām. Apgāžam trauciņu otrādi un pagaidam līdz siers izslīd ārā.
Gatavu sagriežam un pasniedzam!