Gatavojam ar Ilzi Lipsku sēņu - tomātu salātus ziemai!
Nepieciešams:
- vārītas rudens sēnes - bekas, baravikas, bērzlapes, vilnīši u.c.
- sīpoli
- tomāti
- malti melnie pipari
- lauru lapas
- sāls
- cukurs
- etiķis
Pagatavošana:
{pic:1}
Vispirms izvārām sēnes.
{pic:2}
Noskalojam tās.
{pic:3}
Sagriežam sīpolus un liekam uz pannas cepties.
{pic:4}
Ņemam 2 lielus tomātus.
{pic:5}
Sagriežam sēnes gabaliņos (kopā 1,5 kg).
{pic:6}
Kad sīpoli nedaudz apcepušies, pievienojam tomātus.
{pic:7}
Pievienojam piparus (pēc garšas) un 2-4 lauru lapas.
{pic:8}
Tad pievienojam sēnes.
{pic:9}
Sāli - 1 ēd.k. ar kaudzi , cukuru -2ēd.k. un etiķi 70% - 1 ēd.k., samaisām uz sautējam līdz tomāti izjukuši, un vēl kādas 5 minūtes.
{pic:10}
Tad pildām burciņās, kamēr vēl karsts, aizvākojam, un noliekam lai atdziest.
Pēc tam uzglabājam ledusskapī. Mūsmājās sēnes vienmēr ir glabātas ledusskapī, jo kaut kā bail uz pagrabu nest. Ledusskapī tomēr drošāk.
Piedalies arī Tu konservēšanas recepšu konkursā un laimē noderīgas grāmatas no "Zvaigzne ABC"
Vairāk par recepšu grāmatām lasi ŠEIT!
Būs jāpamēģina!Malacis Ilžuk!😀
mmm,gardi gan.....manam vīrinjam nenormāli garsho sēnes....😀
tiešām kaut kas neredzēts un jauns😀
Aizmirsu ielogoties!😀
Būs jāpamēģina!Malacis Ilžuk!😀
mmm,gardi gan.....manam vīrinjam nenormāli garsho sēnes....😀
tiešām kaut kas neredzēts un jauns😀
Aizmirsu ielogoties!😀